Belgia prelungeşte până la 1 martie restricţiile pentru limitarea răspândirii COVID-19

Publicat:

Belgia a prelungit actualele măsuri impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19 până la 1 martie, deşi la 22 ianuarie, când va avea loc o reuniune a comitetului de supraveghere a pandemiei, se va decide dacă vor putea fi flexibilizate restricţiile în vigoare, relatează EFE, potrivit agerpres.

Prelungirea actualelor măsuri este prevăzută în noul decret ministerial de marţi, o informaţie care a fost preluată miercuri de media belgiene. Decretul prevede extinderea perioadei de restricţii, care au intrat în vigoare la 2 noiembrie şi au fost prelungite iniţial până la 15 ianuarie.


Citește și : Putin ORDONĂ vaccinarea în masă a rușilor

Potrivit ziarului LeSoir, extinderea restricţiilor nu a fost comunicată pentru a nu suscita “confuzie” în rândul populaţiei, potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Interne, Annelies Verlinden, care a precizat că acestea ar putea fi flexibilizate după viitoarea reuniune a comitetului.

În ultimele şapte zile, numărul infecţiilor zilnice cu SARS-CoV-2 a fost în medie de 2.070 (cu 30% mai mult decât săptămână trecută), cifră asociată cu o creştere a numărului de teste PCR pe care au trebuit să le efectueze persoanele care s-au întors acasă după vacanţele în străinătate.

Potrivit datelor institutului belgian Sciensano, de la începerea pandemiei în această ţară au murit din cauza COVID-19 în total 20.194 de persoane. Media din ultima săptămână a fost de 51 de decese, cu 25,1% mai scăzută decât săptămâna precedentă.

Citește și : Irlanda şi Ţările de Jos sunt principalele beneficiare ale fondurilor post-Brexit

Numărul pacienţilor cu boala COVID-19 din spitalele belgiene, potrivit ultimelor date ale Sciensano, este de 1.960, dintre care 356 se află la terapie intensivă.

De la declanşarea pandemiei, cel puţin 667.322 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus în Belgia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.