Belgia primește 18 migranți minori din Grecia

Publicat:

Optsprezece minori neînsoţiţi provenind din tabere de migranţi din Grecia au sosit marţi în Belgia, în cadrul unui program de relocare coordonat la nivel european, a anunţat Fedasil, agenţia federală pentru primirea solicitanţilor de azil, citată marţi de France Presse, potrivit agerpres.

Guvernul belgian s-a angajat la 8 mai să primească 18 copii şi adolescenţi, rămaşi fără părinte sau tutore de câteva luni în taberele de pe insulele greceşti, în special Lesbos şi Samos.


Citește și: Trump ȘTIE ce a fost în Beirut: ‘Seamănă cu un atentat teribil. A fost un fel de bombă!’

O singură fată figurează printre ei. Cel mai tânăr are nouă ani, cel mai mare 18. Ei sunt originari din Afganistan, Siria, Iran, Somalia şi Guineea, potrivit Fedasil.

Toţi au fost testaţi pentru COVID-19 înainte de plecarea spre Belgia, în timp ce doar cei care au primit un rezultat negativ au fost autorizaţi să plece.

Ei au fost primiţi iniţial într-un centru pentru minori neînsoţiţi şi Belgia va fi responsabilă pentru examinarea cererilor lor de azil.

Pe lângă Belgia, 10 state membre (Bulgaria, Franţa, Croaţia, Finlanda, Germania, Irlanda, Portugalia, Luxemburg, Lituania şi Slovenia) participă la acest program de relocare şi s-au angajat să primească până la 2.000 de copii şi adolescenţi neînsoţiţi. Norvegia şi-a exprimat de asemenea disponibilitatea de a participa, potrivit Comisiei.

Peste 200 au sosit deja din aprilie în Luxemburg, Germania, Portugalia şi Finlanda.

Vezi și: Exploziile din Beirut au transformat orașul într-o ruină (FOTO/VIDEO)

Germania s-a angajat de asemenea să primească 243 de copii grav bolnavi sau deosebit de vulnerabili şi pe membrii familiilor acestora, un total de peste 920 de persoane. Portugalia urmează să primească în total 500 de minori neînsoţiţi, Franţa 350, potrivit Comisiei.

Aproximativ 5.000 de copii şi adolescenţi migranţi neînsoţiţi se aflau în Grecia în martie. Aproximativ 10% dintre ei au sub 14 ani, în timp ce mai mult de 70% între 16 şi 18 ani şi peste 90% dintre toţi minorii neînsoţiţi sunt băieţi, a mai indicat executivul UE. Cele trei ţări de origine cele mai reprezentate sunt Afganistanul, Pakistanul şi Siria.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

Franța a interzis jurnaliștilor și fizioterapeuților din Rusia și Belarus să participe la Jocurile Olimpice

Franța a interzis jurnaliștilor și fizioterapeuților din Rusia și Belarus să participe la Jocurile Olimpice Autoritățile din Franța, temându-se de posibili „spioni”, au refuzat accesul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.