Belgia: Proteste ale tinerilor împotriva schimbărilor climatice

Publicat:

Mii de tineri au mărşăluit joi în Belgia pentru a cere măsuri de combatere a schimbărilor climatice, într-un protest care a devenit un eveniment săptămânal în această ţară, relatează dpa, scrie Agerpres.

Poliţia belgiană a informat că la protestul de joi au participat în jur de 11.000 de persoane, a raportat agenţia de ştiri Belga.


Citește și : Egipt: Al-Sisi ar putea rămâne preşedinte până în 2034

Tineri au protestat de asemenea pe străzile oraşelor belgiene Mons şi Namur, a precizat sursa citată.

Proteste pentru combaterea schimbărilor climatice au loc în Belgia din 2 decembrie. La marşul tinerilor din 24 ianuarie au participat 35.000 de persoane şi, trei zile mai târziu, într-o duminică, aproximativ 70.000 de protestatari de toate vârstele au ieşit pe străzi.

Şi în alte ţări s-a înregistrat o creştere a numărului de proteste ale tinerilor pentru climă. La 7 februarie, câteva mii de elevi au participat la un protest în Olanda.

Citește și : Procesul separatiştilor catalani: Oriol Junqueras refuză să răspundă acuzării

La începutul lunii decembrie, o tânără suedeză în vârstă de 15 de ani, Greta Thunberg, a uimit opinia publică în timpul Conferinţei Anuale a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP24) desfăşurată la Katowice (Polonia), cu pledoaria sa pentru generaţiile viitoare. Tânăra a devenit o persoană marcantă printre tinerii care se mobilizează din ce în ce mai mult pentru climă peste tot în lume, cerându-le decidenţilor politici şi întreprinderilor să reducă emisiile de gaze cu efect de seră.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.