X

Belgia se gândeşte cum să iasă din izolare de la 4 mai

Belgia – în care perioada de vârf a epidemiei noului coronavirus pare că a fost depăşită, având în vedere o scădere a spitalizărilor – începe să se gândească la organizarea unei ridicări treptate a izolării, au anunţat luni autorităţile sanitare federale, relatează Reuters, potrivit news.ro .

Belgia este una dintre cele mai afectate ţări de pandemie din Europa, având în vedere raportul între populaţia totală, numărul contamiărilor şi numărul deceselor din cauza noului coronavirus.

Citește și : Noua Zeelandă a ‘întrerupt lanţul transmiterii’ Covid-19. Nivelul patru de alertă va fi menţinut încă o săptămână

Bilanţul zilnic al persoanelor cu covid-19 spitalizate era duminică de 232 – cel mai scăzut de la 19 martie.

Mai mulţi indicatori cu privire la evoluţia epidemiei continuă într-o direcţie bună, a subliniat luni, într-o conferinţă de presă, un purtător de cuvânt al efortului împotriva covid-19 în Belgia, Emmanuel André.

”Ştim că aceste rezultate sunt munca pe care am depus-o în ultimele săptămâni. Da, prin definiţie, ne îndreptăm către ceea ce numim ieşirea din izolare”, a declarat el.

”Ne gândim, acum, la felul în care să organizăm acest lucru”, a anunţat el.

Guvernul belgian a prelungit săptămâna trecută măsuri menite să oprească răspândirea epidemiei – până la 3 mai -, iar o şedinţă a Consiliului Naţional belgian de Securitate este prevăzută vineri, în vederea discutării unei relaxări a restricţiilor în Belgia – începând de la 4 mai.

Autorităţile sanitare consideră că perioada de vârf a acestei epidemii ar putea să fi fost depăşită.

Bilanţul zilnic al morţilor a crescut luni cu 168 de decese, iar bilanţul total a crescut la 5.828 de morţi.

Citește și : Bilanţul pandemiei de COVID-19 în Germania

Peste jumătate din aceste decese au avut loc în azile de bătrâni şi în cazuri în care se presupune că ar fi fost cauzate de covid-19, dar care nu au fost confirmate.

Includerea în bilanţ a acestor decese – care ar fi avut loc în urma unei contaminări cu noul coronavirus, dar fără ca infecţia să fi fost confirmată – ar explica în parte tributul greu al epidemiei în Belgia.

Tags: Belgiacoronaviruscovid-19Emmanuel Andréeuropapandemie
Categorii: Diaspora