Belgia va taxa avioanele private și zborurile pe distanțe scurte

Publicat:

Belgia va impune noi taxe pentru avioanele mai vechi și mai zgomotoase, precum și pentru avioanele private și zborurile pe distanțe scurte, în încercarea de a reduce poluarea fonică și a aerului, potrivit unei declarații guvernamentale citată de Reuters, informează mediafax.

În prezent, avioanele care utilizează aeroportul din Bruxelles trebuie să plătească o taxă stabilită în funcție de nivelul de zgomot generat la decolare și aterizare. Până acum, avioanele mici, cum ar fi avioanele private, au fost scutite.


Citește și : ‘Negustorul morţii’ Viktor Bout a ajuns în Rusia

Noul sistem de taxe, care va intra în vigoare de la 1 aprilie 2023, face ca taxele să depindă nu doar de zgomot, ci și de nivelurile de poluare a aerului și de emisii de gaze cu efect de seră, precum și de destinație.

Taxele vor crește pentru zborurile mai scurte de 500 km.

“Poluarea fonică resimțită de rezidenții din apropierea Aeroportului Național din Bruxelles, indiferent dacă locuiesc în Flandra, Bruxelles sau Valonia, nu poate rămâne așa cum este”, a declarat Georges Gilkinet, viceprim-ministru și ministru însărcinat cu transporturile, într-un comunicat.

Citește și : Putin: Orice ţară care îndrăzneşte să atace Rusia cu arme nucleare va fi ştearsă de pe faţa pământului

Aviația de afaceri reprezintă 12% din întregul trafic aerian din Belgia, potrivit Asociației Europene a Aviației de Afaceri.

Deși la nivelul UE nu există încă nicio reglementare care să taxeze avioanele corporative pentru emisiile de gaze cu efect de seră, Franța a promovat această idee încă din vară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.