X

Belgradul pune la îndoială lista statelor care au recunoscut Kosovo

Lista ţărilor despre care Pristina susţine că au recunoscut declaraţia unilaterală de independenţă a Kosovo conţine cel puţin şapte sau opt state care nu au recunoscut-o de fapt, a declarat prim-vicepremierul şi ministrul de externe sârb Ivica Dacic, transmite luni Tanjug, potrivit agerpres.

Ivica Dacic, AFP

“Pristina are o listă cu 114 state, dar sunt convins că pe ea figurează cel puţin şapte sau opt ţări care nu au recunoscut niciodată Kosovo. Şi mai sunt convins că dacă Serbia abordează această problemă cu fermitate, acest număr poate scădea sub 100”, a afirmat oficialul sârb, citat de cotidianul Vecernje Novosti.

Citeşte şi: Ramzan Kadârov este gata să demisioneze şi-l lasă pe Putin să-i aleagă succesorul

Potrivit publicaţiei sârbe, Dacic şi-a manifestat optimismul în legătură cu acest subiect, în pofida faptului că Pristina susţine că Madagascarul a devenit zilele trecute cel de-al 115-lea stat care a recunoscut Kosovo.

“Vom verifica totul în ce priveşte Madagascarul, dar lupta continuă. Ne confruntăm cu adversari puternici şi cu protectorii acestora”, a mai adăugat Dacic.

Kosovo şi-a proclamat independenţa faţă de Serbia în 2008, act recunoscut între altele de majoritatea statelor Uniunii Europene. Dintre cei 28 de membri ai blocului comunitar, România, Cipru, Grecia, Slovacia şi Spania nu recunosc Kosovo ca stat.

Tags: BelgradCiprugreciaIvica DacicKosovoMadagascarpristinaRomaniaserbiaSlovaciaspania
Categorii: Diaspora