Ben Wallace afirmă că a avut discuţii ‘constructive şi sincere’ cu Serghei Şoigu

Publicat:

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a afirmat vineri că a avut discuţii “constructive şi sincere” cu omologul său rus Serghei Şoigu şi are în vedere măsuri de “întărire a încrederii” pentru a reglementa unele dintre percepţiile greşite ale Moscovei cu privire la NATO, a consemnat Reuters, potrivit agerpres.  

Wallace a asigurat totodată că militarii britanici trimişi în Ucraina pentru antrenament se vor întoarce în curând în ţară.


Citește și : Indonezia cumpără cu 14 miliarde de dolari avioane F-15 din SUA

Ministrul britanic, care a efectuat vineri o vizită la Moscova pentru a discuta despre escaladarea tensiunilor în jurul Ucrainei, le-a mai declarat reporterilor la ambasada Regatului Unit că guvernul rus i-a dat asigurări că nu intenţionează să invadeze Ucraina şi că el a subliniat că o invazie va avea consecinţe tragice.

Moscova are relaţii complicate de mai multă vreme cu Londra, iar în ultimul timp acestea s-au deteriorat şi mai mult din cauza sprijinului acordat de Marea Britanie, în special de ordin militar, Kievului.

Citește și : Bosnia-Herţegovina şi-a creat propriile organisme judiciare

Rusia, care a desfăşurat recent efective importante la graniţele Ucrainei, determinând Occidentul să evoce o posibilă invazie, susţine că nu intenţionează să înceapă un conflict, dar cere garanţii de securitate, în special neaderarea Ucrainei la NATO.

Ministrul rus al apărării a atras atenţia, în timpul întrevederii de vineri cu omologul său britanic, că principalele cereri ale Rusiei privind securitatea adresate SUA şi NATO au rămas fără răspuns, potrivit TASS.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.