X

Ben Wallace afirmă că a avut discuţii ‘constructive şi sincere’ cu Serghei Şoigu

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a afirmat vineri că a avut discuţii “constructive şi sincere” cu omologul său rus Serghei Şoigu şi are în vedere măsuri de “întărire a încrederii” pentru a reglementa unele dintre percepţiile greşite ale Moscovei cu privire la NATO, a consemnat Reuters, potrivit agerpres.  

Wallace a asigurat totodată că militarii britanici trimişi în Ucraina pentru antrenament se vor întoarce în curând în ţară.

Citește și : Indonezia cumpără cu 14 miliarde de dolari avioane F-15 din SUA

Ministrul britanic, care a efectuat vineri o vizită la Moscova pentru a discuta despre escaladarea tensiunilor în jurul Ucrainei, le-a mai declarat reporterilor la ambasada Regatului Unit că guvernul rus i-a dat asigurări că nu intenţionează să invadeze Ucraina şi că el a subliniat că o invazie va avea consecinţe tragice.

Moscova are relaţii complicate de mai multă vreme cu Londra, iar în ultimul timp acestea s-au deteriorat şi mai mult din cauza sprijinului acordat de Marea Britanie, în special de ordin militar, Kievului.

Citește și : Bosnia-Herţegovina şi-a creat propriile organisme judiciare

Rusia, care a desfăşurat recent efective importante la graniţele Ucrainei, determinând Occidentul să evoce o posibilă invazie, susţine că nu intenţionează să înceapă un conflict, dar cere garanţii de securitate, în special neaderarea Ucrainei la NATO.

Ministrul rus al apărării a atras atenţia, în timpul întrevederii de vineri cu omologul său britanic, că principalele cereri ale Rusiei privind securitatea adresate SUA şi NATO au rămas fără răspuns, potrivit TASS.

Tags: Ben WallacemoscovaNATOSerghei Şoiguucraina
Categorii: Diaspora