Ben Wallace îl acuză pe prinţul Harry că se ‘laudă’ cu numărul de oameni pe care i-a ucis în Afganistan

Publicat:

Ministrul Apărării din Marea Britanie, Ben Wallace, spune că dezvăluirile făcute de ducele de Sussex în cartea sa de memorii „Rezervă” „denaturează” ideea că armata este un „joc de echipă”, potrivit The Telegraph, informează mediafax.

Secretarul Apărării Ben Wallace l-a acuzat pe ducele de Sussex că se „laudă” cu numărul de oameni pe care i-a ucis în timpul misiunii din Afganistan.


Citește și : Un an de RĂZBOI în Ucraina! Secretarul general al ONU critică un afront adus conştiinţei colective

Ben Wallace a declarat că dezvăluirile despre numărul de morți făcute de prințul Harry în cartea sa de memorii „Rezervă” „distorsionează” ideea că armata britanică este o echipă.

El a declarat, joi, pentru LBC: „Sincer, cred că a te lăuda cu cifrele… denaturează faptul că armata este un joc de echipă. Este o întreprindere de echipă… și deci nu este vorba despre cine poate trage cel mai mult sau cine nu trage cel mai mult”.

Ducele a fost aspru criticat de înalte personalități militare pentru dezvăluirea faptului că a ucis 25 de luptători talibani în timp ce se afla în misiune în Afganistan.

Mulți au avertizat că și-a pus în pericol propria securitate, precum și pe cea a altora.

După ce nu s-a implicat niciodată în această dispută, ministrul Apărării l-a acuzat acum pe duce că și-a „dezamăgit” foștii colegi din armată.

„Dacă începi să vorbești despre cine a făcut ce, [îi dezamăgești] pe toți ceilalți oameni, pentru că nu ești o persoană mai bună pentru că tu ai făcut-o și ei nu”, a spus el.

„Cred că fiecare veteran face propriile alegeri cu privire la ceea ce vrea să vorbească în viața sa… Forțele armate nu înseamnă o numărătoare”, a sus Wallace.

Ducele și-a apărat anterior decizia de a-și publica numărul de morți, spunând, în cadrul unei emisiuni pe chat în SUA, că scopul său a fost de a le oferi veteranilor „spațiul” pentru a-și împărtăși experiențele din armată fără rușine.

„Întregul meu obiectiv și încercarea mea de a împărtăși aceste detalii este de a reduce numărul de sinucideri”, a spus el, negând că se „laudă” cu această cifră.

Citește și : Biden: Ieşirea Rusiei din START III nu indică intenţia de a recurge la arme nucleare

Cu toate acestea, mulți membri ai armatei nu au acceptat această apărare, susținând că „a exploatat sinuciderile veteranilor” pentru a scuza comentariile pe care le-a făcut în cartea sa.

Colonelul Richard Kemp, fost comandant al forțelor britanice din Afganistan, a declarat anterior pentru The Telegraph: „Explicația sa ar fi fost mai credibilă dacă ar fi inclus-o în cartea sa. În schimb, aceasta pare o încercare disperată de limitare a pagubelor”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Supărări după ceremonia Jocurilor Olimpice. Politicienii de extremă dreaptă susţin că a fost „woke” şi o insultă la adresa creștinismului

Supărări după ceremonia Jocurilor Olimpice. Politicienii de extremă dreaptă susţin că a fost „woke” şi o insultă la adresa creștinismului Ceremonia de deschidere a Jocurilor...

La 58 de ani și-a îndeplinit visul din copilărie și a ajuns la Jocurile Olimpice: „Bunicuța tenisului de masă” reprezintă Chile la Paris 2024

La 58 de ani și-a îndeplinit visul din copilărie și a ajuns la Jocurile Olimpice: „Bunicuța tenisului de masă” reprezintă Chile la Paris 2024 Zhiying...

Cel mai bun film de pe Netflix încărcat pe platformă în 2024. Acum rulează și la noi și a ajuns în trending în peste...

Cel mai bun film de pe Netflix încărcat pe platformă în 2024. Acum rulează și la noi și a ajuns în trending în peste...

TOP 10 cele mai răcoroase destinații de vacanță în luna august: Unde poți călători

TOP 10 cele mai răcoroase destinații de vacanță în luna august: Unde poți călători Cu încălzirea globală și temperaturile tot mai ridicate, planificarea unei vacanțe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.