Benedict al XVI-lea nu vede cu ochi buni vizita papei Francisc în Irak

Publicat:

Papa emerit Benedict al XVI-lea, retras într-o mănăstire de la Vatican după demisia sa în urmă cu opt ani, a declarat într-un interviu publicat luni că vizita istorică a succesorului său Francisc în Irak, în perioada 5-8 martie, este “periculoasă”, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Cred că este o călătorie foarte importantă”, a spus fostul papă, în vârstă de 93 de ani, în interviul acordat cotidianului Il Corriere della Sera. “Din păcate, survine într-un moment foarte dificil, ceea ce face călătoria sa periculoasă: din motive de securitate şi din cauza COVID. Şi apoi există situaţia instabilă din Irak. Îl voi însoţi pe Francisc cu rugăciunile mele”, a adăugat papa emerit german.


Citeşte şi: Trump dă de înţeles că va candida din nou la alegerile prezidenţiale din SUA

Francisc, în vârstă de 84 de ani, va fi primul papă care va merge în Irak.

De la anunţul acestei călătorii la începutul lunii decembrie, Vaticanul şi-a rezervat dreptul de a o amâna în ultimul moment, însă papa Francisc, vaccinat împotriva COVID-19, pare hotărât să meargă acolo – ca “pastor al oamenilor care suferă”, a spus el – chiar dacă acest lucru înseamnă să fie urmărit mai ales la televizor.

Citeşte şi: Antiaeriana siriană a doborât rachete israeliene deasupra Damascului

Suveranul pontif nu a comentat cu privire la reapariţia unui număr mare de cazuri de COVID-19 care a determinat impunerea unui lockdown total în Irak vineri, sâmbătă şi duminică până pe 8 martie, inclusiv în timpul călătoriei sale.

Ambasadorul Vaticanului la Bagdad, Mitja Leskovar, foarte activ în organizarea vizitei, a fost testat pozitiv la coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.