X

Benjamin Netanyahu scapă deocamdată de perspectiva alegerilor anticipate

Ministrul israelian al educaţiei Naftali Bennett, cu o poziţie-cheie în coaliţia de guvernare, a semnalat luni că rămâne în cabinetul condus de premierul Benjamin Netanyahu, îndepărtând astfel deocamdată perspectiva alegerilor anticipate, transmite AFP, potrivit agerpres.

Guvernul considerat cel mai de dreapta din istoria Israelului a fost aruncat într-o criză odată cu demisia ministrului apărării, ultranaţionalistul Avigdor Lieberman, miercuri, ca protest faţă de încetarea focului încheiată în ajun cu grupările palestiniene din Fâşia Gaza.

Citeşte şi: Rusia nu renunţă la Insulele Kurile

Naftali Bennett, al cărui partid Căminul Evreisc condiţionase rămânerea în coaliţie de primirea portofoliului Apărării, a criticat dur acţiunea lui Netanyahu.

El a indicat însă luni că l-a auzit pe prim-ministru în seara precedentă promiţându-le israelienilor, într-o intervenţie televizată, ‘că va schimba cursul’.

Citeşte şi: Lider al unui cartel mexican de droguri, MORT în închisoare

‘Dacă premierul este serios în intenţiile sale – şi vreau să cred cuvintele pe care le-am auzit din gura sa ieri seară -, ne vom lăsa deoparte cererile politice pentru moment şi vă vom ajuta în misiunea uriaşă ca Israelul să câştige din nou’, a declarat Bennett.

Tags: alegeri anticipateAvigdor LiebermanBenjamin NetanyahuisraelministruNaftali Bennett
Categorii: Sinteze