Benjamin Netanyahu şi Mahmoud Abbas îi aduc omagii fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak

Publicat:

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak, care a încetat din viaţă marţi la un spital militar din Cairo, a fost un lider angajat în favoarea păcii cu Israelul şi a libertăţii palestinienilor, au reacţionat premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, după anunţul decesului fostului şef de stat, transmit AFP, EFE şi dpa, scrie agerpres.

Hosni Mubarak i-a succedat în 1981 lui Anwar Sadat, în timpul căruia Egiptul a devenit prima ţară arabă care a semnat un tratat de pace cu Israelul (urmat de Iordania în 1994).


Citește și : Trei ‘grei’ din CDU şi-au anunţat oficial candidaturile la şefia partidului

Alungat de la putere în 2011, la începutul Primăverii arabe, Mubarak a menţinut de-a lungul celor trei decenii de mandat acordul de pace cu statul evreu, întreţinând relaţiile cu o serie de lideri israelieni.

“În numele cetăţenilor Israelului şi în numele guvernului israelian, doresc să-mi exprim profundul regret pentru dispariţia preşedintelui Hosni Mubarak”, a spus premierul israelian Benjamin Netanyahu.

“Preşedintele Mubarak, prietenul meu personal, a fost un lider care şi-a condus poporul către pace şi securitate, către pacea cu Israelul. L-am întâlnit în mai multe rânduri, am fost impresionat de angajamentul său (în favoarea păcii) şi vom continua pe această cale”, a menţionat Netanyahu.

La rândul său, preşedintele Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas (84 de ani) i-a adus un omagiu fostului preşedinte egiptean, subliniind că a primit vestea decesului său “cu mare tristeţe”.

Citește și : Coronavirusul OPREŞTE filmările la ‘Mission Impossible’

Mahmoud Abbas “omagiază angajamentul fostului şef de stat în favoarea cauzei palestiniene şi a poporului palestinian, pentru concretizarea dreptului său la libertate şi independenţă”, se arată într-un comunicat transmis de biroul preşedintelui Autorităţii Palestiniene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum ne afectează succesul AfD din Germania de Est?

Cum ne afectează succesul AfD din Germania de Est? Succesul de duminică al AfD la alegerile regionale din Turingia și Saxonia sugerează o înclinare tot...

Să vorbim despre libera exprimare după inculparea lui Pavel Durov

Să vorbim despre libera exprimare după inculparea lui Pavel Durov Ne luptăm deja de ani cu problemele ridicate de servicii precum Telegram. E încă prea devreme...

EU reporter: Deciziile luate la Energocom, pun Moldova pe margine de prăpastie

EU reporter: Deciziile luate la Energocom, pun Moldova pe margine de prăpastie Cu toate că autoritățile de la Chișinău au declarat încă de anul trecut că...

Persecutarea ‘plebei’

Persecutarea 'plebei' „Plebeii” sunt aceia care sunt escortați în pripă în fața instanței în contextul accelerării sistemului nostru judiciar, notează publicația britanică The Spectator. Nu cu multă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.