X

Benjamin Netanyahu va guverna Israelul din autoizolare

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu s-a autoizolat luni după ce o consilieră parlamentară a fost testată pozitiv pentru coronavirus, deşi o anchetă preliminară a stabilit că este puţin probabil ca şeful guvernului să se fi contaminat, transmite Reuters, citând responsabili israelieni, potrivit agerpres.

Potrivit oficialilor, Netanyahu este programat să fie supus marţi unui nou test pentru coronavirus. Un test anterior, efectuat la data de 15 martie, a fost negativ.

Citeşte şi: Donald Trump PRELUNGEŞTE măsurile de distanţare socială

Ministerul Sănătăţii din Israel impune în general o autoizolare de 14 zile pentru oricine ce s-a aflat în proximitatea unei persoane infectate, durata autoizolării reducându-se cu numărul de zile care au trecut de la expunere.

Media din Israel au relatat că persoana infectată a fost prezentă săptămâna trecută la o sesiune parlamentară la care au participat atât Netanyahu, cât şi deputaţi din opoziţie cu care premierul încerca să construiască un nou guvern de coaliţie care să ia măsuri în criza coronavirusului.

‘Evaluarea preliminară este că nu este nevoie ca premierul să se autoizoleze, întrucât nu a fost în contact apropiat cu pacienta şi nici nu s-a întâlnit cu ea’, a declarat un oficial israelian.

Citeşte şi: Harry şi Meghan sunt pe cont propriu în California. SUA nu le vor plăti protecţia!

Într-un comunicat ulterior, acesta a precizat că Netanyahu ‘a decis ca el şi personalul său să stea în izolare până la finalizarea anchetei epidemiologice’.

Potrivit aceluiaşi oficial, prim-ministrul a urmat recomandarea medicilor şi a ţinut majoritatea şedinţelor prin videoconferinţă.

Israelul a raportat până acum 4.347 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 15 decese.

Tags: Benjamin Netanyahucoronavirusisrael
Categorii: Sinteze