Benjamin Netanyahu a vizitat Înălţimile Golan ocupate avertizând inamicii Israelului să nu-i “testeze” determinarea

Publicat:

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a efectuat marţi o vizită inedită pe Înălţimile Golan ocupate, în apropierea frontierei cu Siria, şi i-a avertizat pe inamicii Israelului să nu-i “testeze” determinarea, informează Reuters.

Netanyahu a pus în gardă împotriva oricărei încercări a Iranului de a-şi intensifica prezenţa militară în Siria sau de a construi fabrici de rachete în Libanul vecin, conform agerpres.


Principalii trei lideri ai Libanului au acuzat marţi Israelul că ameninţă stabilitatea regiunii de frontieră, pe fondul creşterii tensiunilor privind graniţele teritoriale şi maritime.

Citește și : Hassan Rohani : Iranul nu va negocia cu ‘nimeni’ capacităţile sale militare

“Noi dorim pacea, dar suntem pregătiţi pentru orice scenariu şi eu nu aş sugera nimănui să ne testeze”, a declarat Netanyahu în remarci transmise în timpul vizitei în Golan.

El nu a menţionat explicit Iranul sau aliatul său libanez, miliţia Hezbollah, ambii actori principali în războiul civil din Siria.

În această vizită Netanyahu a fost însoţit de către cabinetul său de securitate până la un punct de observare situat la aproximativ 3 km de linia de încetare a focului din 1974.

Membrii guvernului au fost informaţi cu privire la situaţia de securitate din zonă de şeful forţelor armate ale Israelului şi comandantul militar al regiunii de nord, a anunţat biroul prim-ministrului într-un comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968 Retragerea preşedintelui american, Joe Biden, din cursa pentru Casa Albă aruncă ţara...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.