Benny Gantz, candidat în alegerile din Israel, susţine că nu va ezita să utilizeze forţa împotriva Iranului “în cazul în care va fi necesar”

Publicat:

Candidatul centrist în alegerile legislative din Israel, Benny Gantz, a afirmat luni, la Washington, că dacă va ajunge prim-ministru nu va ezita să utilizeze forţa contra Iranului “în cazul în care va fi necesar”, informează AFP, scrie Agerpres.

Adresându-se puternicului lobby pro-israelian AIPAC, fostul şef al Statului Major israelian care se va confrunta cu premierul aflat la sfârşit de mandat Benjamin Netanyahu în scrutinul din 9 aprilie a promis de asemenea că armata statului evreu va continua să ţină sub control securitatea în Cisiordania.


Citește și : Igor Dodon convoacă partidele parlamentare pentru formarea unei coaliţii de guvernare

Benny Gantz a salutat decizia şefului guvernului israelian, prezent la rândul său în capitala SUA, de a-şi scurta vizita imediat după întrevederea prevăzută să o aibă luni cu preşedintele american Donald Trump, în urma unui atac cu rachete din Gaza care s-a soldat cu mai mulţi răniţi la nord de Tel Aviv. “Mă voi întoarce la rândul meu în Israel astăzi pentru a susţine poporul nostru şi, dacă e nevoie, pentru a lupta pentru el”, a spus Gantz.

Opozantul, aflat în fruntea unei alianţe centriste care îl pune în dificultate pe Benjamin Netanyahu, şi-a afişat fermitatea. “Îi spun de pe această scenă regimului iranian: niciodată nu vă vom autoriza să vă instalaţi în Siria (…), să dezvoltaţi arme nucleare. Cu mine, nu veţi putea deveni o putere regională şi nu voi ezita să folosesc forţa în cazul în care va fi necesar”, a declarat el.

Citește și : Trump nu are ”nicio problemă” cu publicarea integrală a raportului privind ancheta rusă (Casa Albă)

Dezvoltându-şi poziţia asupra conflictului israeliano-palestinian, el s-a declarat deschis păcii “cu orice lider arab cinstit”. Însă “responsabilitatea pentru securitatea teritoriului Israelului va rămâne în mâinile forţelor de apărare israeliene şi doar ale lor”, a adăugat el.

În faţa lui Benjamin Netanyahu, acuzat că divizează societatea israeliană şi anchetat în mai multe dosare, Banny Gantz a insistat de asemenea asupra “unităţii” necesare şi asupra “luptei împotriva corupţiei”. “Forţa şi puterea trebuie să fie însoţite de o moralitate foarte ridicată”, a pledat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.