X

Benny Gantz ORDONĂ o ‘întărire masivă’ a forțelor de securitate în orașele mixte din Israel

Ministrul apărării al Israelului, Benny Gantz, a ordonat joi o “întărire masivă” a forţelor de securitate în oraşele mixte israeliene, unde convieţuiesc evrei şi arabi, pentru a combate violenţele din ultimele zile, informează AFP, potrivit agerpres.

“Suntem într-o situaţie de urgenţă (…) şi este acum necesar să întărim masiv forţele pe teren”, a transmis Gantz într-un comunicat, anunţând rechemarea a zece companii de pază a frontierei care operează de obicei în Cisiordania ocupată.

Citește și: Turcia le cere musulmanilor să adopte o poziție clară față de situația din Gaza

Violenţe au izbucnit în oraşele iudeo-arabe din Israel de la declanşarea, luni, a ostilităţilor între Israel şi mişcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza.

La Lod, oraş sărac de lângă Tel Aviv, tensiunea a sporit între tineri arabi şi grupuri de evrei extremişti, cu ciocniri, maşini incendiate, lansări de pietre şi de cocteiluri Molotov. Aceste violenţe l-au determinat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să declare acolo “starea de urgenţă”.

Citește și: Imagini greu de privit: Un arab a fost LINȘAT de evreii furioși!

Oraşele mixte din nordul Israelului, mai ales Acra (Akko), sunt şi ele scena unor violenţe.

“Violenţa din interiorul Israelului a atins niveluri inegalabile după mai multe decenii”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene Micky Rosenfeld într-un interviu pentru AFP, precizând că mai multe sute de persoane au fost arestate începând de luni.

Tags: Acra (Akko)Benjamin NetanyahuBenny Gantzcisiordaniafasia gazaGazahamasisraelLodMicky Rosenfeldtel aviv
Categorii: Sinteze