X

Benny Gantz promite să aducă planul de pace american pentru un vot de aprobare în Knesset

Benny Gantz, rivalul politic al premierului israelian de centru-dreapta Benjamin Netanyahu, a declarat miercuri că va aduce planul american de pace în Orientul Mijlociu în Knesset pentru un vot de aprobare, săptămâna viitoare, informează dpa, scrie agerpres.

Liderul partidului Albastru şi Alb a calificat planul drept “o oportunitate istorică pentru a influenţa frontierele Israelului şi viitorul lui”, în timpul unui discurs susţinut în cadrul unui think tank în domeniul securităţii, miercuri seara, la Tel Aviv.

Citește și : Parlamentul European a ratificat acordul de retragere a Regatului Unit din UE

“Planul de pace este în concordanţă cu principiile fundamentale stipulate în platforma partidului Albastru şi Alb”, a subliniat Benny Gantz.

Preşedintele american Donald Trump şi-a prezentat marţi planul de pace pentru Orientul Mijlociu bazat pe o soluţie cu “două state”, dar care prevede acordarea unui număr de concesii Israelului, printre care anexarea Văii Iordanului şi a coloniilor israeliene din Cisiordania. În acelaşi timp, Trump a dat asigurări că Ierusalimul “va rămâne capitala indivizibilă a Israelului”.

Tags: Benjamin NetanyahuBenny GantzcisiordaniaDonald TrumpKnessetOrientul Mijlociutel aviv
Categorii: Sinteze