Bentley a stabilit un nou record de vânzări în 2022, în pofida scăderii vânzărilor în China

Publicat:

Constructorul britanic de automobile de lux Bentley a livrat un număr record de vehicule în 2022, depăşind pentru prima dată pragul de 15.000 de automobile vândute într-un singur an, în pofida faptului că vânzările de pe piaţa din China au scăzut cu 9% ca urmare a restricţiilor impuse din cauza coronavirusului, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Bentley, o divizie a grupului german Volkswagen AG, a informat marţi că în 2022 a vândut un număr record de 15.174 de vehicule, în creştere cu 4% faţă de 2021, când a fost stabilit precedentul record de vânzări al mărcii.


Citeşte şi: Sârbii bosniaci sunt gata să îşi apere libertatea, afirmă liderul lor, Milorad Dodik – Black News

“În ceea ce a fost un nou an lipsit de predictibilitate, compania a reuşit să depăşească obstacole semnificative şi a înregistrat al treilea an consecutiv de vânzări record”, a declarat directorul general de la Bentley, Adrian Hallmark.

Bentley a precizat că vânzările sale au crescut pe toate pieţele regionale, cu excepţia Chinei. Însă în cele două Americi, cea mai mare piaţă pentru Bentley, vânzările constructorului britanic au înregistrat o creştere modestă de sub 1%.

Citeşte şi: UE are nevoie de noi modalităţi pentru a sprijini firmele în tranziţia energetică – Black News

SUV-ul de lux Bentayga, care are un preţ de pornire de 150.000 de lire sterline (180.000 de dolari) a rămas cel mai bine vândut model Bentley în 2022, fiind responsabil pentru 42% din numărul total de vehicule vândute. Urmează modelele Continental GT şi Continental GT Convertible, care cu aproximativ 4.550 de unităţi au fost responsabile pentru 30% din volumele de vânzări ale Bentley.

Anterior şi rivalul Rolls-Royce, deţinut de grupul BMW, a anunţat la rândul său vânzări record pentru 2022, o dovadă că criza costului vieţii nu afectează sectorul automobilelor de lux.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Gărzile Revoluţionare iraniene ameninţă că vor lovi industria energetică a Israelului dacă va ataca Iranul

Gărzile Revoluţionare iraniene ameninţă că vor lovi industria energetică a Israelului dacă va ataca Iranul Gărzile Revoluţionare iraniene au avertizat vineri că vor lovi industria...

Evitați zonele de risc! Avertismentul salvatorilor, în legătură cu vremea instabilă

Evitați zonele de risc! Avertismentul salvatorilor, în legătură cu vremea instabilă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat o serie de recomandări în legătură...

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe...

Meteorologii prognozează un weekend cu ploi și instabilitate atmosferică

Meteorologii prognozează un weekend cu ploi și instabilitate atmosferică Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță că ne așteaptă un weekend cu vreme instabilă. Vremea va...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.