X

BERD despre intenția României de a cumpăra Portul Giurgiulești

BERD despre intenția României de a cumpăra Portul Giurgiulești

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), proprietara firmei ce deține Portul Internațional Liber Giurgiulești (PILG), afirmă că deși „dorește să găsească un cumpărător de renume pentru port”, este concentrată pe discuțiile cu Guvernul R. Moldova, scrie .Mold-street.com

Citește și: Un deputat pledează pentru renunțarea la Mitropolia Moldovei

„BERD dorește să găsească un cumpărător de renume pentru port. Adesea suntem abordați de diverși cumpărători interesați, dar în acest moment suntem concentrați să lucrăm cu Guvernul Republicii Moldova pentru a deschide calea unui proces de vânzare transparent”, a menționat BERD, într-un răspuns pentru redacția Mold-street.com.

Precizăm că, ieri, 28 august, Guvernul României a aprobat un Memorandum privind inițierea negocierilor în vederea achiziționării de către statul român a acțiunilor Danube Logistics SRL deţinute de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în Portul Internațional Liber Giurgiulești, transmite MOLDPRES.

Tot ieri, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Chișinău, Daniel Vodă, a explicat că la Giurgiulești funcționează două entități de infrastructură portuară: Portul Internațional Liber de la Giurgiulești (PILG) care aparține Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Portul de Stat care este în proprietatea statului și care nu se vinde.

Portul Giurgiulești este un nod logistic de importanță strategică care oferă importatorilor și exportatorilor servicii de transbordare și depozitare a mărfurilor, cu acces la o infrastructură de transport trimodală. Portul este amplasat pe sectorul maritim al fluviului Dunărea și permite acostarea navelor fluviale și a navelor maritime cu pescaj de până la 7 m și o capacitate de până la 10.000 tone.

Tags: BERDPortul Giurgiulești
Social