X

Berlinul ameninţă Rusia: ‘Veţi plăti un preţ mare dacă invadaţi Ucraina!’

Rusia va plăti “un preţ mare” în cazul în care va încălca frontierele Ucrainei, a atenţionat miercuri noul cancelar federal al Germaniei, Olaf Scholz, informează AFP, potrivit agerpres.

“Zilele acestea, ne uităm cu mare îngrijorare la situaţia de securitate de la frontiera ruso-ucraineană”, a declarat în Bundestag cancelarul german. “Vom discuta intens despre aceasta în cadrul Consiliului European şi al summitului Parteneriatului Estic” al Uniunii Europene (UE) organizat miercuri după-amiază, a adăugat Scholz.

Citeşte şi: Valul Omicron este condus de populația tânără, sănătoasă şi vaccinată – Black News

“Permiteţi-mi să repet aici, dacă nu a înţeles încă toată lumea, că predecesoarea mea (Angela Merkel) a spus: orice încălcare a integrităţii teritoriale va avea un preţ, un preţ mare”, a spus Scholz, în condiţiile în care sporesc temerile privind o posibilă invazie militară a Rusiei în Ucraina.

Rusia este suspectată de Occident că pregăteşte acum o nouă invazie în Ucraina şi desfăşoară forţe militare considerabile la frontiera lor comună.

Citeşte şi: Italia a extins starea de urgenţă pentru Covid-19 până la 31 martie – Black News

Kremlinul respinge aceste acuzaţii şi susţine, dimpotrivă, că Rusia este ameninţată de Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) care înarmează Kievul şi şi-a amplificat desfăşurările de mijloace aeriene şi maritime în regiunea Mării Negre.

Tags: berlinBundestaggermaniakievNATOOlaf Scholzrusiaucraina
Categorii: Diaspora