Berlinul autorizează Ucraina să folosească arme germane împotriva Rusiei

Publicat:

Berlinul autorizează Ucraina să folosească arme germane împotriva Rusiei

Guvernul german a anunţat vineri că a autorizat Ucraina să utilizeze arme furnizate de Berlin împotriva unor ţinte de pe teritoriul Rusiei, pentru a se apăra împotriva atacurilor lansate din apropierea frontierei asupra regiunii Harkov, informează AFP, dpa şi Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Germania a discutat cu aliaţii faptul că Rusia a efectuat lovituri asupra regiunii Harkov de pe poziţii din zona frontalieră rusă imediat adiacentă, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Hebestreit, într-un comunicat.


Citeşte şi: Trump, primul fost preşedinte găsit vinovat de un tribunal penal – Stiripesurse.md

‘Avem convingerea comună că Ucraina are dreptul, garantat de dreptul internaţional, de a se apăra contra acestor atacuri’, a adăugat el.

Berlinul autorizează Ucraina să folosească arme germane împotriva Rusiei

‘Pentru a face aceasta, poate folosi şi armele furnizate în acest scop în conformitate cu obligaţiile sale legale internaţionale, inclusiv armele livrate de noi’, a indicat purtătorul de cuvânt.

Germania, ca şi alte ţări aliate, exclusese până cum ca armele furnizate de ea Kievului să fie folosite împotriva teritorului Rusiei, de teama unei escaladări, dar mai multe state şi-au schimbat între timp poziţia – inclusiv SUA joi -, punându-l sub presiune pe cancelarul Olaf Scholz.

Berlinul autorizează Ucraina să folosească arme germane împotriva Rusiei

Germania a furnizat Ucrainei o gamă largă de armamente, mergând de la artilerie până la vehicule de luptă blindate.

Joi, într-o vizită surpriză la Odesa, ministrul apărării Boris Pistorius a promis un nou pachet de ajutor în valoare de 500 milioane de euro.

Cancelarul Scholz a fost totuşi criticat în ultimele luni pentru refuzul de a autoriza furnizarea de rachete germane Taurus cu rază lungă, de teama că aceste rachete ar putea fi folosite pentru a lovi ţinte în interiorul Rusiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale Cântăreaţa Pink a anunţat că nu va putea cânta, miercuri, la Berna. Această decizie a...

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova „Alături de Statele Unite și de partenerii noștri europeni și globali, continuăm să acționăm în sprijinul...

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber Dosarul în care figurează bașcana Evghenia Guțul, învinuită de acceptarea...

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport)

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport) Politicienii și demnitarii de stat sunt persoanele care inițiază cel mai des...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.