Berlinul cere Washingtonului mai multă claritate după anunţul demisiei șefului Pentagonului

Publicat:

Ministrul apărării german Ursula Von der Leyen a subliniat vineri nevoia de mai multă claritate din partea Washingtonului, după ce secretarul apărării american Jim Mattis a anunţat joi că va demisiona, transmite dpa, potrivit agerpres.

”Întrucât Statele Unite au un rol şi responsabilitate proeminente pentru arhitectura securităţii globale, este important pentru toţi să existe rapid mai multă claritate în ceea ce priveşte succesorul său şi viitorul drum”, a spus Ursula Von der Leyen.


Citește și : Zeci de persoane arestate în Italia, Spania şi Argentina pentru trafic de cocaină

”Jim Mattis a fost întotdeauna un element stabilizator de încredere în NATO şi în relaţiile transatlantice”, a adăugat ministrul german, care i-a cerut Washingtonului să-şi clarifice viitoarea sa politică de securitate.

”Secretarul Mattis a avut o contribuţie esenţială la menţinerea NATO puternică şi pregătită să trateze provocările pentru securitate semnificative pe care le întâmpinăm”, a declarat la rândul său purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu.

Ea a adăugat că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ”aşteaptă să lucreze îndeaproape cu succesorul” lui Jim Mattis.

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a anunţat joi că va demisiona la finalul lunii februarie, recunoscând o serie de divergenţe cu Donald Trump, potrivit unei scrisori adresate preşedintelui american, făcută publică de Pentagon.

“Pentru că aveţi dreptul să aveţi un secretar al apărării ale cărui vederi sunt apropiate de ale dumneavoastră, consider că este un lucru bun să mă retrag”, a scris fostul general al US Marine Corps în scrisoarea datată joi, la o zi după anunţul retragerii militare americane din Siria, căreia i s-a opus cu vehemenţă.

Citește și : Poliţia germană a intensificat măsurile de securitate pe aeroporturile din apropierea graniţei cu Franţa

În scrisoarea de o pagină şi jumătate, Mattis a enumerat convingerile sale, sugerând că acestea sunt complet diferite de cele ale preşedintelui Trump, dar fără a menţiona explicit decizia de retragere a trupelor americane din Siria.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

Actrița Shannen Doherty a murit la 53 de ani; Suferea de cancer de mai mulți ani

Actrița Shannen Doherty a murit la 53 de ani; Suferea de cancer de mai mulți ani Shannen Doherty a murit după ce mai mulți ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.