X

Berlinul condamnă ferm bombardamentele ruse asupra Kievului

Guvernul Germaniei a condamnat, vineri, “bombardamentele inumane” comise de armata rusă în Kiev în timpul vizitei secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres , informează mediafax.

“Sunt bombardamente inumane care arată încă o dată comunităţii internaţionale că Vladimir Putin şi regimul său nu au niciun respect pentru dreptul internaţional”, a declarat vineri Wolfgang Büchner, un purtător de cuvânt al Guvernului de la Berlin.

Citește și : Zelenski salută noul ajutor financiar anunţat de SUA

Administraţia de la Moscova a confirmat că a comis atacuri “cu arme de mare precizie” asupra Kievului în timpul vizitei secretarului general ONU, Antonio Guterres, joi seară. Moscova a anunţat, potrivit cotidianului Le Figaro, că a distrus un complex al companiei spaţiale Artiom din Kiev şi trei centrale electrice situate la periferia capitalei Ucrainei.

Cel puţin o persoană a fost ucisă în aceste atacuri, după ce una dintre rachete a lovit un imobil rezidenţial. Conform autorităţilor ucrainene, este vorba despre o jurnalistă a filialei locale a postului Radio Liberty, care se afla în propria locuinţă în momentul unuia dintre atacuri.

Citește și : Muntenegru are un nou guvern (VIDEO)

Tags: Antonio GuterresgermaniakievVladimir PutinWolfgang Büchner
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina