Berlinul a decis ce va face cu misiunea Bundeswehr din Mali

Publicat:

Noul cabinet de coaliţie în Germania a convenit să prelungească cu încă un an misiunea germană de instrucţie militară în Mali, extinzând totodată dimensiunea şi sfera de acţiune a forţelor operaţiunii, informează miercuri dpa, potrivit agerpres.

Cabinetul coaliţiei formate în martie după luni de negocieri a fost de acord miercuri să extindă misiunea Bundeswehr până în mai 2019.


Citeşte şi: Tragedie aeriană în Algeria. Un avion cu peste 200 de militari la bord s-a prăbuşit lângă capitală – VIDEO

Misiunea face parte dintr-un efort al Uniunii Europene de a oferi instrucţie pentru operaţiuni antiteroriste soldaţilor acestei ţări din Africa de Vest în lupta împotriva unor grupări militante islamiste.

În plus, în timp ce Germania va prelua conducerea misiunii UE în noiembrie, forţa germană va fi mărită de la 50 la 350 de soldaţi.

Aproximativ 11.000 de soldaţi din Mali au fost instruiţi până în prezent.

Grupurile afiliate Al Qaida terorizează de multă vreme nordul Mali. În viitor, soldaţii germani vor putea să opereze în afara Mali, prin trimiterea de consilieri la cartierele generale ale celorlalţi patru participanţi ai grupului Sahel de cinci naţiuni – Burkina Faso, Mauritania, Niger şi Ciad.

Citeşte şi: O bombă artizanală a fost găsită într-un apartament din Göteborg

Grupul Sahel are aproximativ 5.000 de soldaţi care luptă împotriva teroriştilor în regiune şi bandelor implicate în contrabandă cu migranţi în Europa.

În afară de misiunea de formare a UE, aproximativ 1.000 de soldaţi germani fac parte din misiunea ONU de menţinere a păcii MINUSMA în partea de nord a Mali. Şi pentru aceasta, forţele germane vor fi mărite.

Deciziile cabinetului, luate în timpul unei reuniuni la Castelul Meseberg la nord de Berlin, sunt supuse aprobării de către Bundestag, parlamentul federal german. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.