Berlinul găzduieşte o reuniune internaţională pe tema schimbărilor climatice

Publicat:

Ministrul german al Mediului, Svenja Schulze, a deschis luni dimineaţă, la Berlin, o reuniunea internaţională pe tema schimbărilor climatice, precizând că 2019 marchează o nouă etapă în efortul global pentru protejarea mediului, informează DPA, potrivit agerpres.

Comunitatea internaţională ar trebui să se concentreze mai puţin asupra negocierii regulilor şi mai mult asupra realizării obiectivelor sale de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, a spus Schulze.


Citește și : Serie de explozii în estul Afganistanului – Cel puţin trei morţi şi 20 de răniţi

Comunitatea globală mai are ”încă mult de parcurs până să fie în grafic”, a adăugat aceasta. Uniunea Europeană trebuie să se gândească cum să-şi sporească contribuţia, potrivit lui Schulze.

Discuţiile informale din cadrul Petersberg Dialogue au drept obiectiv avansarea negocierilor în perioada dintre desfăşurarea summit-urilor ONU. Ajunsă la cea de-a 10 ediţie, această reuniune este organizată în colaborare cu Chile, unde urmează să aibă loc următorul COP, în decembrie.

Miniştri din domeniul protecţiei mediului din 35 de ţări s-au reunit la Berlin pentru a a lua parte la prima zi a discuţiilor.

Cancelarul Angela Merkel, din partea Uniunii Creştin-Democrate (CDU), de centru-dreapta, urmează să susţină marţi un discurs în cadrul reuniunii.

Pe plan intern, Merkel este presată de ministrul Mediului, care face parte dintr-unul din partenerii de coaliţie ai CDU, Partidul Social Democrat (SPD), de centru-stânga.

Schulze solicita ca Germania să traseze un plan mai radical pentru protecţia mediului.

Citește și : Qatarul distribuie bani pentru familiile defavorizate din Fâşia Gaza

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.