Berlinul îl atacă voalat pe Trump: ‘America este mai mult decât un one-man show’

Publicat:

Ministrul german de externe Heiko Maas a îndemnat vineri cele două tabere care se confruntă în alegerile prezidenţiale din SUA să dea dovadă de reţinere până la aflarea rezultatelor finale, subliniind că alimentarea tensiunilor este un gest iresponsabil, transmite Reuters, potrivit agerpres.

‘America este mai mult decât un one-man show. Oricine continuă să toarne gaz pe foc într-o situaţie ca aceasta acţionează iresponsabil’, a afirmat Maas într-un interviu pentru grupul media german Funke, uzând de un limbaj neobişnuit de tăios.


Citeşte şi: Donald Trump Jr îndeamnă la RĂZBOI TOTAL

‘Acum este momentul să fie păstrată mintea limpede până când va fi disponibil un rezultat stabilit în mod independent’, a adăugat ministrul german, într-unul din primele sale comentarii cu privire la situaţia din Statele Unite.

Numărarea voturilor continuă în aceste alegeri al căror rezultat atârnă de diferenţele pe muchie de cuţit din câteva state.

Preşedintele Donald Trump a lansat o avalanşă de acţiuni în justiţie în speranţa că va stopa ascensiunea rivalului său, democratul Joe Biden, iar în unele zone din ţară au apărut tensiuni.

‘Pentru ca rezultatul – care nu a fost încă stabilit – să fie acceptat, fiecare trebuie mai întâi să arate reţinere. Aceasta ne include şi pe noi’, a mai spus ministrul german în interviu, din care a postat extrase pe Twitter.

‘Perdanţii decenţi sunt mai importanţi pentru funcţionarea unei democraţii decât învingătorii radioşi’, a apreciat el.

Vineri dimineaţă, Biden a luat un uşor avans faţă de Trump în Georgia, iar o victorie în acest stat l-ar apropia la doar un vot electoral de Casa Albă.

Citeşte şi: Trump, TRĂDAT de propriul partid! Republicanii americani se delimitează de acuzaţiile de FRAUDĂ în alegeri

‘Cu astfel de majorităţi strânse, este foarte uşor să te afli de partea pierzătoare’, a mai afirmat Maas, subliniind că ‘aceasta arată cât de important este să se lucreze pentru reducerea divizărilor politice’.

Şeful diplomaţiei germane a spus că se aşteaptă că, odată rezultatul alegerilor lămurit, ‘SUA nu vor reveni probabil pe scena internaţională cu deplină energie deocamdată’, însă ‘lumea are nevoie de SUA ca o forţă a ordinii, nu ca un factor de haos’, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Accident de tren în Rusia: 2 morți și aproape 100 de răniți

Accident de tren în Rusia: 2 morți și aproape 100 de răniți Cel puţin 100 de persoane au fost rănite luni în Rusia, când un...

Israelul reacţionează la declaraţiile belicoase ale lui Erdogan: ‘O ia pe urmele lui Saddam Hussein!’

Israelul reacţionează la declaraţiile belicoase ale lui Erdogan: 'O ia pe urmele lui Saddam Hussein!' Ministrul de externe israelian i-a transmis luni un avertisment preşedintelui...

Românii sunt sfătuiţi să evite călătoriile în Liban. Cei aflaţi deja acolo trebuie să plece imediat!

Românii sunt sfătuiţi să evite călătoriile în Liban. Cei aflaţi deja acolo trebuie să plece imediat! Ministerul Afacerilor Externe de la București (MAE) recomandă cetăţenilor...

George Simion, dat afară cu forța din cartierul în care locuiește primarul Iașiului

George Simion, dat afară cu forța din cartierul în care locuiește primarul Iașiului Ajuns într-un cartier al Iașiului, să vadă unde și-a luat teren și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.