Berlinul insistă: Ucraina are nevoie “foarte urgent” de mai multă apărare aeriană

Publicat:

Ucraina are nevoie “foarte urgent” de mai multă apărare aeriană

Şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock, aflată într-o vizită-surpriză la Kiev, a afirmat marţi că Ucraina are nevoie “foarte urgent” de mai multă apărare aeriană în faţa bombardamentelor ruse în regiunea Harkov, în nord-estul ţării, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Situaţia din Ucraina s-a agravat din nou în mod dramatic, cu loviturile aeriene ruse masive asupra infrastructurilor civile şi cu brutala ofensivă rusă în regiunea Harkov”, a explicat Baerbock marţi, după ce a sosit cu trenul de noapte în capitala ucraineană.


Vezi şi: VIDEO – Cutremure în regiunea Napoli, fără pagube majore – Stiripesurse.md

Pentru a apăra Ucraina de “ploaia de rachete şi drone ruse”, ţara “are nevoie foarte urgent de o apărare aeriană întărită”, a adăugat ea.

Ucraina are nevoie “foarte urgent” de mai multă apărare aeriană

Aceasta este a şaptea vizită a lui Baerbock în Ucraina de la declanşarea invaziei ruse în februarie 2022, potrivit dpa.

Obiectivul deplasării este de a-i asigura pe interlocutorii ucraineni de sprijinul Germaniei şi al Uniunii Europene, chiar şi în contextul agravării situaţiei pe teren.

“Sprijinul nostru pleacă de la profunda convingere că Ucraina va câştiga acest război”, a mai subliniat Baerbock la Kiev.

Ucraina are nevoie “foarte urgent” de mai multă apărare aeriană

Preşedintele rus Vladimir Putin mizează pe faptul că “la un moment dat vom obosi, însă noi avem capacitatea de a rezista”, a adăugat ea.

Kievul cere statelor occidentale mai multe sisteme de apărare aeriană pentru a proteja această regiune frontalieră cu Rusia, vizată în mod regulat de bombardamente ruse.

Potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, asaltul rus lansat pe 10 mai asupra regiunii Harkov ar putea fi “primul val” al unei ofensive mult mai ample. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Regele danez îşi declară dragostea pentru Groenlanda în timpul unei vacanţe alături de familia sa

Regele danez îşi declară dragostea pentru Groenlanda în timpul unei vacanţe alături de familia sa Regele Frederik al X-lea al Danemarcei a declarat că Groenlanda...

FOTO – David și Victoria Beckham au recreat scenele nunții de acum 25 de ani. Hainele violet le vin încă turnate

David și Victoria Beckham au recreat scenele nunții de acum 25 de ani. Hainele violet le vin încă turnate David și Victoria Beckham au purtat...

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani Actorul american Mike Heslin, care apare în serialul ”Special Ops: Lioness”, a murit...

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.