X

Berlinul interzice o asociație musulmană pe motiv că urmărea să provoace o revoluție islamică în Germania

Berlinul interzice o asociație musulmană pe motiv că urmărea să provoace o revoluție islamică în Germania

Ministerul de Interne al Germaniei a anunțat miercuri că a interzis asociația Centrul Islamic Hamburg (IZH) și organizațiile sale subsidiare. Oficialii au argumentat că au luat această decizie întrucât urmărește obiective islamiste radicale, relatează Reuters.

Ministerul a precizat într-o declarație că 53 de sedii ale organizației au fost percheziționate de autoritățile din opt landuri germane miercuri dimineață, în urma unui ordin judecătoresc.

Pe lângă IZH, care include una dintre cele mai vechi moschei din Germania, cunoscută pentru exteriorul său turcoaz, au fost interzise și subsidiarele sale din Frankfurt, Munchen și Berlin.

Ca urmare a acestei decizii, patru moschei șiite vor fi închise, a precizat Ministerul de Interne.

Dovezile obținute la o percheziție anterioară a 55 de proprietăți, efectuată în noiembrie, au stat la baza deciziei de miercuri de a interzice IZH, cunoscut în germană drept Islamisches Zentrum Hamburg, a declarat ministerul.

„Astăzi, am interzis Islamisches Zentrum Hamburg, care promovează o ideologie islamist-extremistă, totalitară în Germania”, a declarat ministrul de interne Nancy Faeser.

„Această ideologie islamistă se opune demnității umane, drepturilor femeilor, unui sistem judiciar independent și guvernului nostru democratic”.

Ea a declarat că dorește să clarifice faptul că „această interdicție nu se aplică în niciun caz practicii pașnice a religiei șiite”.

Ministerul a declarat că IZH a acționat ca un reprezentant direct al liderului suprem al Iranului și a încercat să provoace o revoluție islamică în Germania, pentru a crea un regim teocratic.

În plus, IZH promovează antisemitismul și gruparea militantă Hezbollah, susținută de Iran, care este, de asemenea, interzisă, a precizat ministerul.

Tags: Berlinul interzice o asociație musulmanărevolutie
Categorii: Știrile zileiU.E.