Berlinul oferă Moldovei un grant de 15 mln de euro

Publicat:

Berlinul oferă Moldovei un grant de 15 mln de euro

Guvernul Germaniei oferă un grant de 15 milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii de apă în regiunea centru. Acordurile adiționale de acordare a grantului au fost semnate astăzi, la Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR), de către ministrul Andrei Spînu și directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Ion Pânzari, transmite Moldpres.

Citeşte şi: SUA sărbătoresc astăzi 248 de ani de independență – Stiripesurse.md


Finanţarea va fi direcţionată pentru Proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”, prin Banca de Dezvoltare KfW.

Berlinul oferă Moldovei un grant de 15 mln de euro

„Apă pentru toți este una dintre prioritățile noastre la minister. Acordurile semnate astăzi ne vor ajuta să atingem acest obiectiv și să ducem la bun sfârșit realizarea Proiectului care va aduce apă în casele a circa 75 de mii de oameni din raioanele Strășeni și Călărași”, a menționat şeful MIDR Andrei Spînu.

Proiectul prevede construcția apeductului magistral Chișinău-Strășeni-Călărași; investiții în rețeaua de apă în orașele Strășeni și Călărași; extinderea infrastructurii de aprovizionare cu apă pentru localitățile din cele două raioane; măsuri de suport pentru dezvoltarea capacităților tuturor actorilor implicați în asigurarea serviciilor de aprovizionare cu apă.

Berlinul oferă Moldovei un grant de 15 mln de euro

Valoarea suportului acordat de partenerii germani pentru implementarea proiectului se ridică la 40 milioane de euro, iar contribuția totală a Guvernului R. Moldova va constitui cinci milioane de euro. Până în prezent, au fost semnate toate acordurile financiare și de implementare a proiectului pentru fazele I, II și III, care constituie 25 milioane euro, grant din partea Germaniei.

Investițiile suplimentare de 15 milioane de euro sunt destinate pentru demararea fazei III, dintre care 13,5 milioane de euro vor fi folosiți pentru infrastructură și 1,5 milioane de euro – pentru măsuri de susținere.

Proiectul este implementat de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru și este preconizat a fi finalizat în anul 2028.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani Actorul american Mike Heslin, care apare în serialul ”Special Ops: Lioness”, a murit...

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.