Berlinul reacţionează la eşecul lui May: ‘O amânare a Brexit-ului nu are sens!’

Publicat:

O amânare a datei pentru Brexit, programat la 29 martie, nu ar avea ‘sens’, atât timp cât această opţiune nu are majoritatea în parlamentul britanic, a apreciat miercuri ministrul de externe german Heiko Maas (foto) citat de AFP, potrivit agerpres.

O eventuală amânare ‘are sens numai dacă există şi o modalitate de a se ajunge la un acord între UE şi Marea Britanie, iar, pentru moment, aceasta nu este o opinie majoritară în parlamentul britanic’, a afirmat şeful diplomaţiei germane la postul de radio Deutschland Funk.


Citeşte şi: Ca-n filme! El Chapo l-a mituit pe fostul preşedinte mexican cu o sumă colosală

Premierul britanic Theresa May declarase luni că data ieşirii Marii Britanii din UE nu ar trebui amânată, dar nu a exclus complet o astfel de variantă.

Heiko Maas a pus la îndoială necesitatea de a renegocia acordul cu Uniunea Europeană, subliniind că un ‘compromis’ a fost deja cu greu negociat.

El a avertizat de asemenea faţă de o eventuală cădere a guvernului Theresei May, vizat de o moţiune de cenzură ce va fi supusă votului miercuri seara. ‘Pentru negocieri, avem nevoie de un guvern stabil’, a spus ministrul social-democrat (SPD).

Citeşte şi: Parlamentarii britanici pregătesc o încercare de amânare a Brexit-ului

În Camera Comunelor, acordul încheiat de şefa conservatorilor cu Bruxellesul nu a obţinut decât 202 de voturi favorabile, faţă de 432 contra, cea mai grea înfrângere suferită de un lider britanic din anii 1920. Acest vot istoric a aruncat Marea Britanie într-o stare de confuzie cu privire la viitorul său, cu două luni şi jumătate înainte de Brexit, notează AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.