Berlinul şi Parisul vor o reuniune urgentă cu Rusia

Publicat:

Franţa şi Germania intenţionează să caute în continuare o soluţie la criza ucraineană şi speră să organizeze ”cât mai curând posibil” o reuniune cu Rusia în aşa-numitul format Normandia, transmite joi AFP, potrivit agerpres.

”Salutăm discuţia dintre preşedinţii rus şi american”, a declarat ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian la finalul unei întâlniri cu noua sa omoloagă germană, Annalena Baerbock, subliniind necesitatea ”păstrării canalelor de dialog pentru a încerca angajarea într-o detensionare”.


Citeşte şi: Danemarca reintroduce restricţiile antiepidemice – Black News

Preşedintele american Joe Biden l-a ameninţat marţi pe omologul său rus Vladimir Putin cu ”sancţiuni solide” dacă forţele ruse ar invada Ucraina, în timp ce liderul de la Kremlin a cerut, fără succes, garanţii cu privire la o îngheţare a extinderii NATO. Această convorbire telefonică între cei doi lideri, în condiţiile în care Rusia a concentrat mii de soldaţi la frontiera sa cu Ucraina, sporind temerile privitoare la o intervenţie militară în această ţară, a fost percepută ca o slăbire a formatului ‘Normandia’ de consultări între Franţa, Germania, Rusia şi Ucraina.

În noiembrie, Rusia a refuzat o invitaţie a Parisului şi Berlinului de a participa la o reuniune a miniştrilor de externe în Franţa, iar preşedintele Putin pare să prefere o relaţie directă cu Joe Biden în gestionarea conflictului.

”Observ că formatul Normandia nu a fost adus în discuţie”, a spus Jean-Yves Le Drian, care a transmis ”dorinţa comună” a Franţei şi a Germaniei de a organiza ”cât mai curând posibil” o reuniune a celor patru şefi ai diplomaţiilor.

”Trebuie ca Acordurile de la Minsk să rămână baza de lucru”, a afirmat, la rândul său, Annalena Baerbock. Ea a ţinut să puncteze că Rusia ar plăti un ”mare preţ politic şi mai ales economic în cazul unei noi încălcări a suveranităţii ucrainene”.

Citeşte şi: Bradul de Crăciun din faţa sediului Fox News a fost INCENDIAT – Black News

În ultimele săptămâni, SUA au acuzat Rusia că desfăşoară trupe în apropierea frontierei cu Ucraina, în Occident fiind exprimate tot mai des temeri legate de o posibilă invazie rusă.

De partea sa, Moscova respinge criticile occidentale şi acuză Ucraina că a deplasat peste 120.000 de soldaţi în Donbas, unde separatiştii pro-ruşi luptă din 2014 pentru controlul regiunii. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.