Berlinul SPULBERĂ toate speranţele turcilor: ‘Turcia lui Erdogan nu poate intra niciodată în UE’

Publicat:

Turcia nu va fi niciodată membră a Uniunii Europene atât timp cât este guvernată de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, a declarat joi ministrul de externe german Sigmar Gabriel, reproşându-i preşedintelui turc că nu a luat în serios discuţiile privind aderarea ţării sale la blocul comunitar, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Este clar că în această situaţie, Turcia nu va deveni niciodată membră a UE”, a declarat Gabriel într-un interviu pentru ziarul Bild, riscând să inflameze şi mai mult spiritele între Berlin şi Ankara după ce Erdogan i-a îndemnat pe turcii din Germania să boicoteze principale partide în alegerile generale de luna viitoare. “Nu pentru că nu îi vrem, ci pentru că guvernul turc şi Erdogan se îndepărtează rapid de tot ceea ce reprezintă Europa”, a adăugat el.


Citeşte şi: Ani grei de ÎNCHISOARE pentru moştenitorul imperiului Samsung

Liderii UE au criticat în repetate rânduri represiunea declanşată de Erdogan împotriva oponenţilor săi înainte şi după lovitura de stat militară eşuată din iulie anul trecut. Negocierile de aderare a Turciei se află practic în blocaj.

Aliaţii occidentali ai Turciei se tem că noile prerogative obţinute, la un scor strâns, de preşedintele Erdogan în urma referendumului din aprilie va îndepărta şi mai mult Turcia de valorile europene.

Erdogan susţine că atât represiunea, cât şi competenţele suplimentare îi sunt necesare pentru a putea face faţă provocărilor la adresa securităţii Turciei, atât în plan intern, cât şi pe plan extern.

Citeşte şi: Un autobuz plin cu muncitori a căzut în mare. 14 oameni au murit în Rusia

În punctul culminant al tensiunilor de la începutul acestui an, Erdogan a acuzat Germania, unde locuiesc aproape 3 milioane de turci, dintre care jumătate ar putea să voteze în alegerile parlamentare din 24 septembrie, de comportament nazist. Berlinul interzisese oficialilor de la Ankara să organizeze mitinguri electorale pe teritoriul Germaniei în favoarea referendumului care urmărea extinderea prerogativelor prezidenţiale, anticipând o derivă autoritaristă din partea liderului turc.

Relaţiile dintre cele două ţări s-au tensionat şi după arestarea în Turcia a unui jurnalist turco-german şi a unui militant german pentru drepturile omului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.