Berlusconi vine cu o propunere surpriză pentru funcţia de premier al Italiei

Publicat:

Viitorul prim-ministru al Italiei ar trebui să fie Antonio Tajani, actualul preşedinte al Parlamentului European, a declarat joi fostul premier italian Silvio Berlusconi, citat de DPA, potrivit agerpres.

Berlusconi conduce o alianţă conservatoare aflată în fruntea sondajelor de opinie în perspectiva alegerilor parlamentare din 4 martie, dar el personal nu poate deţine postul de prim-ministru din cauza unei condamnări pentru fraudă fiscală.


Citeşte şi: Un tren de pasageri A DERAIAT în Italia. Cel puţin doi oameni au murit 

”Antonio Tajani ar fi o alegere foarte frumoasă pentru funcţia de prim-ministru”, a scris Silvio Berlusconi pe Twitter, unde a postat un interviu acordat RTL.

Declaraţia sa survine la trei zile după o întâlnire avută la Bruxelles cu Tajani şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Antonio Tajani, unul dintre fondatorii partidului Forza Italia, este ‘foarte respectat în Europa’, a spus în interviul citat fostul premier italian.

Deocamdată nu este clar dacă propunerea lui Silvio Berlusconi va fi susţinută de partenerii din alianţa conservatoare. Liderul partidului de extremă-dreapta Liga Nordului, Matteo Salvini, propus la rândul său de Silvio Berlusconi pentru funcţia de ministru de interne, a avut recent divergenţe cu Berlusconi în legătură cu politica UE şi este probabil să îl considere pe Tajani prea moderat.

Formaţiunea Forza Italia s-a aliat cu Liga Nordului şi cu un alt partid de extremă-dreapta, intitulat ‘Fraţii Italiei’. Blocul conservator este creditat în sondaje cu 37% din intenţiile de vot. Principalele contracandidate sunt Mişcarea Cinci Stele şi o coaliţie de centru-stânga dominată de Partidul Democrat (aflat la guvernare), fiecare dintre acestea fiind susţinută de 27% din electoratul italian, conform celor mai recente sondaje de opinie.

Citeşte şi: Patru americani au murit în atacul talibanilor din Kabul

Silvio Berlusconi (81 de ani) a fost condamnat în 2012 la patru ani de închisoare pentru evaziune fiscală în dosarul Mediaset, pedeapsă redusă ulterior la un an în urma unei amnistii, dar nu a fost încarcerat, legislaţia permiţându-i, având în vedere vârsta înaintată, să opteze pentru muncă în folosul comunităţii. În final, el şi-a ispăşit astfel pedeapsa ajutând o zi pe săptămână personalul unui azil de bătrâni. Între timp, parlamentul de la Roma a votat şi o lege anticorupţie care nu le permite celor condamnaţi definitiv la cel puţin doi ani de închisoare cu executare să candideze pentru o funcţie publică timp de şase ani. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.