Bernie Sanders ar putea fi viitorul ministru al muncii în SUA

Publicat:

Senatorul independent Bernie Sanders a declarat că ar accepta postul de ministru al muncii în viitorul guvern al SUA, dacă va primi o ofertă în acest sens de la preşedintele ales, Joe Biden, afirmă joi CNN, potrivit agerpres.

‘Dacă aş avea un portofoliu care mi-ar permite să mă ridic şi să lupt pentru familiile care muncesc, aş face asta? Da’, i-a mărturisit Sanders jurnalistului Wolf Blitzer.


Vezi şi: Un bărbat a fost ARESTAT după ce a intrat cu maşina într-o secţie de poliţie din Londra (VIDEO)

Întrebat dacă are în vedere funcţia de secretar al Departamentului Muncii, politicianul a răspuns: ‘Adevărul este că doresc să fac tot ce pot pentru a proteja familiile din această ţară care muncesc şi care trec acum prin greutăţi teribile’. ‘Dacă asta se va întâmpla în Senat sau în administraţia Biden – cine ştie?’, a adăugat Sanders. ‘Să vedem ce se întâmplă’, a adăugat el.

CNN a relatat marţi că Sanders a lansat o campanie pentru funcţia de ministru al muncii în viitorul cabinet Biden şi încearcă să obţină sprijinul liderilor sindicali. Eforturile senatorului au loc în contextul luptelor politice tot mai intense chiar în cadrul mişcării sindicale pentru acest post foarte important.

Unul din liderii sindicali cu vechime a declarat televiziunii respective că Sanders i-a sunat personal pe unii şefi de sindicat, cerându-le să îl susţină, însă propunerile sale au fost primite în mod diferit. Preşedintele federaţiei AFL-CIO. Richard Trumka, unul din cei contactaţi, este în favoarea primarului din Boston, Marty Walsh, a dezvăluit sursa CNN. Congresmanul democrat Andy Levin, un progresist popular, şi-a creat şi el o bază de susţinere în rândul conducerii sindicale, printre altele cea a lucrătorilor din comunicaţii, afirmă acelaşi lider.

Citeşte şi: Preşedintele Ucrainei, INTERNAT în spital cu coronavirus

În declaraţiile publice din cadrul unui interviu acordat CNN înaintea alegerilor – în preliminariile cărora a încercat să obţină nominalizarea drept candidat din partea Partidului Democrat – Sanders a vorbit despre dorinţa sa de a conduce un efort din interiorul Senatului pentru a-i propune lui Biden o serie de legi progresiste. Planurile respective s-au complicat însă, deoarece nu este încă sigur dacă republicanii nu îşi vor păstra controlul asupra camerei legislative respective. În prezent, pentru a obţine majoritatea, democraţii au nevoie să câştige ambele locuri din partea statului Georgia pentru care va avea loc un balotaj în ianuarie.

Deciziile lui Biden privind viitoarea administraţie sunt luate în timp ce preşedintele în exerciţiu, republicanul Donald Trump, nu recunoaşte că a fost înfrânt, în ciuda pronosticurilor CNN şi ale altor reţele privind rezultatul alegerilor. Casa Albă nu a semnat încă un document-cheie necesar pentru începerea oficială a procesului de tranziţie. Trump continuă să acuze că alegerile au fost marcate de fraude, deşi nu a prezentat încă public dovezi în acest sens; campania sa electorală a început demersuri de contestare a procesului electoral în instanţe din mai multe state. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un ucrainean anunțat în căutare internațională a fost reținut la Chișinău

Un ucrainean anunțat în căutare internațională a fost reținut la Chișinău Polițiștii moldoveni au reținut, în municipiul Chișinău, un ucrainean anunțat în căutare internațională...

Numărul corturilor de prim ajutor va fi suplinit

Numărul corturilor de prim ajutor va fi suplinit Primăria municipiului Chișinău va suplini numărul punctelor de prim ajutor amplasate în cele cinci sectoare ale Capitalei,...

Un om a murit într-un accident grav

Un om a murit într-un accident grav Grav accident rutier s-a produs în seara zilei de duminică, 7 iulie, în satul Trebisăuți din raionul Briceni....

Căruțaș mort beat la Călărași

Căruțaș mort beat la Călărași Polițiștii de patrulare au oprit la timp în trafic un căruțaș în stare de ebrietate, care putea provoca o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.