X

Bernie Sanders își cere scuze femeilor care au fost hărțuite sexual de către liderii echipei sale de campanie

Bernie Sanders, candidat propus la alegerile prezidenţiale americane din 2020, şi-a cerut scuze joi femeilor care au raportat că au fost hărţuite sexual de către lideri regionali ai echipelor sale de campanie în timpul alegerilor primare democrate din 2016, relatează AFP, potrivit agerpres.

Deşi acuzaţiile nu îl vizează direct pe Bernie Sanders, care a afirmat că nu a ştiut la aceea vreme despre aceste fapte, ele ar putea compromite ambiţiile sale prezidenţiale în momentul în care mişcarea anti-hărţuire #MeToo devine tot mai puternică.

Citeşte şi: Proteste de amploare în Argentina. Oamenii s-au săturat de austeritatea lui Macri!

“Femeilor din echipa mea de campanie din 2016 care au fost hărţuite sau abuzate, le mulţumesc din inimă pentru că au vorbit public. Îmi pare rău”, a scris Bernie Sanders pe Twitter.

“Nu putem spune doar că vrem să punem capăt sexismului şi discriminării. Trebuie să devină o realitate în viaţa noastră de zi cu zi. Evident, acesta nu era cazul în 2016”, a recunoscut el.

Citeşte şi: SUA au început retragerea militară din Siria

Bernie Sanders a menţionat de asemenea că, în timpul campaniei sale pentru Senat din 2018, “a instituit unele dintre cele mai puternice politici de luptă împotriva hărţuirii sexuale din ţară”.

În ultimele zile, mai multe femei au declarat în presa americană că au fost victime ale hărţuirii în timpul campaniei lui Bernie Sanders pentru învestitura democrată din 2016 sau ale sexismului, după ce au aflat că au fost plătite mai puţin decât bărbaţii pentru sarcini egale.

Tags: #metooBernie Sandersfemeihartuire sexualaSUA
Categorii: Știrile zilei