X

Bețișor scapă de urmărire penală. Decizia primei instanțe rămâne definitivă

Bețișor scapă de urmărire penală. Decizia primei instanțe rămâne definitivă

Decizia de încetare a dosarului penal al fostei șefe adjuncte a PA Adriana Bețișor, învinuită de corupere pasivă și abuz de putere, rămâne definitivă, scrie Ziarul de Gardă.

Citește și: Descinderi la sud. Oamenii legii au căutat arme deținute ilegal

Decizia primei instanțe de încetare a procesului penal, în care fosta șefă adjunctă a Procuraturii Anticorupție (PA) Adriana Bețișor era acuzată de corupere pasivă în proporții deosebit de mari și abuz de putere, a rămas definitivă, după ce procurorii nu au contestat-o, iar recursul fostului director financiar adjunct al companiei de asigurări „Asito”, Ruslan Doboș, a fost declarat inadmisibil.

Fostul director financiar adjunct al companiei de asigurări „Asito” susținea că Bețiștor ar fi pretins 50 de mii de euro pentru a-i recalifica acțiunile și pentru a-și retrage acuzațiile în dosarul aflat atunci pe rol la Curtea de Apel Chișinău în care Doboș fusese condamnat la 12 ani închisoare pentru tentativă de delapidare a averii străine și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Sentința emisă la 15 februarie de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a putut fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Întrebat de ZdG dacă Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a contestat decizia primei instanțe din luna februarie, purtătorul de cuvânt al PCCOCS Emil Gaitur a indicat că „examinarea în fond s-a bazat pe o încheiere judecătorească precedentă”, care a rămas în vigoare deși procurorii au solicitat anularea ei.

Tags: Adriana BeţişorProcuratura Anticorupție (PA)
Știrile zilei