Beyonce, DEZAMĂGITĂ şi FURIOASĂ după ce a purtat, fără să știe, un diamant de 30 de milioane de dolari

Publicat:

Se spune că Beyonce este „dezamăgită și furioasă” după ce a purtat, fără să știe, un „diamant de sânge” în noua sa campanie Tiffany & Co.

Cântăreața, în vârstă de 39 de ani, a defilat cu celebrul Tiffany Diamond, de 128,54 carate, făcând-o a patra femeie care a purtat vreodată bijuteria, într-o sesiune foto alături de soțul ei Jay Z săptămâna trecută.


Cu toate acestea, mulți fani de pe Twitter au reacționat cu indignare, subliniind că bijuteria provine dintr-o mină colonială din Kimberley, Africa de Sud.

Un diamant ‘de sânge’, aşa cum este definit de Organizația Națiunilor Unite (ONU), este orice diamant care este exploatat și vândut în acea zonă pentru a finanța acțiuni militare împotriva unui guvern.

Se pare că Beyonce nu avea idee despre istoria diamantului, a declarat o sursă pentru The Sun: „Beyonce este conștientă de critici și este dezamăgită și supărată că nu a fost înştiinţată despre istoria sa.

„A crezut că fiecare detaliu final a fost verificat, dar acum își dă seama că diamantul în sine a fost trecut cu vederea.”

MailOnline a contactat reprezentanții Beyonce pentru comentarii.

Surprinzător: Cântăreața, în vârstă de 39 de ani, a purtat faimosul Tiffany Diamond, de 128,54 carate, făcând-o a patra femeie care a purtat vreodată bijuteria, într-o sesiune foto alături de soțul ei Jay Z săptămâna trecută

Diamantul Tiffany a fost scos din Mina Kimberly Beers din Africa de Sud colonială în 1877, când muncitorii negri au fost obligați să lucreze în condiții oribile pentru un salariu minuscul.

Munca a fost periculoasă și nesănătoasă, lucrătorii fiind obligați să lucreze în condiții înguste, provocând deseori accidente fatale.

Condițiile din afara minei nu au fost mai bune, cu locuința pentru muncitori fără apă potabilă sau eliminarea deșeurilor, 1.144 de oameni au murit de o serie de boli, inclusiv pneumonie și scorbut, numai între 1897 și 1899.

Fondatorul Tiffany, Charles Tiffany, a cumpărat piatra de la mină în 1879.

Recunoașterea: mama lui Beyonce, Tina Knowles, și-a apărat fiica după ce noua sa campanie pentru Tiffany & Co. a provocat reacții online (imagine cu Beyonce în 2012)

Apărarea fiicei sale: Tina a întrebat dacă vreunul dintre „activiștii” care o apără pe Beyonce au cercetat originea propriilor pietre prețioase.

Totul după ce mama lui Beyonce, Tina Knowles, a vorbit pentru a-și apăra fiica.

Luând poziţie pe Instagram , ea a scris: „Câți dintre voi, activist conștient social posedă diamante? M-am gândit eu ! Ei bine, ghici ce, te-ai dus să încerci să verifici de unde provine diamantul? Probabil ca nu.’

Ea a adăugat: „Deci, când vă veți logodi, nu veți avea un diamant, veți pune o bandă de argint sterling Și mai bine verificați de unde a provenit și de unde a venit și de ce îl adăugați, verificați apelurile pentru Piele pe care o ai ciudat pentru că au făcut-o a venit dintr-o altă țară să interzici și să nu cumperi diamante chiar pentru că dreptății tale !! ‘

Mic dejun la Beyonce! Cântăreața a dat o întoarcere modernă look-ului iconic al lui Audrey în romcom-ul din anii șaizeci ‘Mic dejun la Tiffany’s’, unde a interpretat rolul lui Holly Golightly.

Scriitorul Zoe Samudzi a scris pe Twitter: „Tiffany a pus-o pe Beyoncé într-un diamant – descoperit” într-o mină colonială din Kimberly în 1877 – pe care nicio femeie neagră nu a mai purtat-o ​​până acum într-o reclamă cu un Basquiat care nu a mai fost văzut până atunci și a promis 2 milioane de dolari în burse și stagii pentru HBCU-uri. ‘

DE unde a venit diamantul TIFFANY?

Diamantul Tiffany a fost descoperit în minele de diamante Kimberley din Africa de Sud în 1877, sub stăpânirea colonială britanică.

Muncitorii negri au fost obligați să lucreze în condiții oribile la mină pentru un salariu minuscul.

Mina își dă numele The Kimberley Process – un sistem de certificare stabilit de ONU în 2003 pentru a opri intrarea ‘diamantelor de sânge’ pe piața principală a diamantelor.

Unii fani au subliniat că Beyonce a fost ținta nedreaptă a criticilor, deoarece Lady Gaga a purtat și ea diamantul, cu o mult mai mică reacție publică.

Cu toate acestea, alții nu au fost deloc mulțumiți. Un utilizator a scris: „Acesta nu este doar„ un colier ”, ci un diamant de sânge care a fost extras din sângele sud-africanilor, care dacă îşi respectau norma cu mâinile și picioarele mutilate. Mulţi dintre ai au murit.

Un altul a spus: „[Lady Gaga] este și ea o exploatatoare capitalistă, dar numai în cazul lui Beyoncé se invocă gafa ei ca„ realizare ”pentru că a purtat-o ​​în ciuda africanilor care au avut de suferit. Aceasta este diferența.’

Înainte de Beyonce, masivul diamant galben fusese purtat anterior doar de patru femei: Mary Whitehouse, Audrey Hepburn și Lady Gaga.

Se spune că bijuteria valorează 30 de milioane de dolari, potrivit estimărilor Tiffany & Co.

Whitehouse a fost prima care a purtat piatra prețioasă după ce a fost așezată sub formă de colier la Balul Tiffany Feather din Rhode Island, din 1957, iar Hepburn a îmbrăcat ulterior bijuteria în imagini promoționale pentru Breakfast at Tiffany’s.

Gaga a făcut senzaţie purtând diamantul la Premiile Academiei de Film din 2019.

A fost resetată prima dată sub formă de colier în 2012 pentru a marca aniversarea a 175 de ani de Tiffany & Co.

În ciuda câtorva vedete iconice care au încercat diamantul pentru dimensiune, filmul lui Beyonce și Jay-Z marchează prima dată când diamantul a fost prezentat într-o campanie.

Deși există controverse în jurul diamantului Tiffany, acum Tiffany & Co afirmă că toate diamantele sale sunt „fără conflicte”.

Într-o declarație pe site-ul său, compania spune că a luat „pași riguroși” pentru a se asigura că diamantele de conflict nu intră în inventarul său.

„În calitate de lideri mondiali în domeniul luxului durabil, Tiffany & Co. se angajează să furnizeze materiale naturale și prețioase într-o manieră etică și durabilă.

„Avem o politică de toleranță zero față de diamantele de conflict și ne furnizăm diamantele numai din surse cunoscute și țări care sunt participante la Procesul Kimberley.”

Procesul Kimberley este un sistem de certificare stabilit de ONU în 2003, care are ca scop prevenirea intrării ‘diamantelor de sânge’ pe piața principală a diamantelor brute.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI se...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026 Mijloacele de transport din stânga...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.