X

Biden a graţiat sau a comutat pedepsele unor condamnaţi pentru infracţiuni non-violente legate de droguri

Biden a graţiat sau a comutat pedepsele unor condamnaţi pentru infracţiuni non-violente legate de droguri

Preşedintele american Joe Biden a graţiat miercuri 11 deţinuţi condamnaţi pentru infracţiuni non-violente legate de droguri şi a comutat pedepsele altor cinci, în cea mai recentă măsură de acest fel, a informat Casa Albă, transmite Reuters.

‘Multe dintre aceste persoane au primit sentinţe disproporţionat mai lungi decât ar fi primit pe baza legilor, politicilor şi praticilor actuale’, a declarat Biden, potrivit comunicatului, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : Andrei Galațchi, ‘omul lui Șor’ a fost eliberat din arest preventiv

Statele Unite au mai puţin de 5% din populaţia totală a globului, dar o cincime din populaţia carcerală.

Anul trecut, Casa Alba a prezentat un plan de reducere a încarcerărilor ‘nenecesare’, sprijin pentru reabilitarea deţinuţilor şi ajutor pentru reintegrarea în societatea a celor care ies din închisoare.

Casa Albă a precizat că una dintre persoanele graţiate este Katrina Polk, 54 de ani, din statul Washington, care, la vârsta de 18 ani, s-a recunoscut vinovată de o infracţiune non-violentă legată de droguri. Ea a executat pedeapsa, a finalizat termenii eliberării condiţionate şi a obţinut un doctorat în politici publice şi administraţie.

În decembrie, Biden a redus pedepsele pentru 11 persoane care executau pedepse de mai multe decenii pentru infracţiuni fără violenţă legate de droguri şi a graţiat alte mii pentru infracţiuni de posesie de marijuana.

Citește și : Adjunctul lui Şoigu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, riscă 15 ani de închisoare pentru că a luat mită

Tags: BidenCasa AlbadroguriSUA
Externe