X

Biden a invitat-o pe Giorgia Meloni la Washington

Casa Albă a anunţat luni că preşedintele american Joe Biden a invitat-o luni pe premierul italian Giorgia Meloni să vină la Washington în luna iulie, transmite marţi AFP, potrivit agerpres.

“Preşedintele Biden a invitat-o pe primul ministru Meloni să vină la Casa Albă în iulie”, se spune în comunicat, în care nu se precizează dacă Meloni a acceptat invitaţia.

Citeşte şi: Revolta grupului Wagner a fost o înscenare: Putin și Prigojin au pus totul la cale! – Black News

În cadrul unei conversaţii telefonice, cei doi doi lideri au discutat şi despre situaţia din Rusia.

Preşedintele SUA a sunat-o pe Meloni “ca parte a activităţii sale de coordonare strânsă cu aliaţii şi partenerii cheie în urma evenimentelor recente din Rusia”, iar cei doi “şi-au afirmat sprijinul neclintit pentru Ucraina”, se menţionează în comunicatul Casei Albe.

Citeşte şi: Putin a ţinut un discurs televizat după eşecul rebeliunii conduse de Prigojin, liderul mercenarilor Wagner – Black News

Georgia Meloni şi Joe Biden “s-au coordonat şi în privinţa pregătirii” următorului summit NATO, care va avea loc în perioada 11 – 12 iulie, care va trebui să decidă asupra unei posibile reînnoiri a mandatului norvegianului Jens Stoltenberg în fruntea organizaţiei. 

Tags: Casa AlbaGeorgia MeloniitaliaJens StoltenbergJoe BidenSUAwashington
Categorii: Diaspora