Biden a numit doi oficiali care coordonează reacţia administraţiei americane împotriva variolei maimuţei

Publicat:

Preşedintele Joe Biden a numit doi oficiali guvernamentali de rang înalt pentru a coordona reacţia administraţiei americane împotriva variolei maimuţei, a anunţat marţi biroul de presă de la Casa Albă, în contextul în care tot mai multe state federale declară stare de urgenţă pentru a stimula vaccinarea şi alte măsuri sanitare pentru a lupta împotriva acestui virus, informează Reuters, potrivit agerpres.  

Cei doi oficiali – unul de la Agenţia Federală pentru Managementul Urgenţelor (FEMA) şi celălalt de la Centrul pentru Prevenirea şi Combaterea Bolilor (CDC) – vor coordona reacţia americană la nivelul guvernului federal, chiar dacă administraţia Biden nu a declarat deocamdată stare de urgenţă naţională din cauza acestei boli.


Citește și : Sancţiunile afectează grav economia rusă

Numirea lor s-a produs într-o perioadă în care Statele Unite doresc să stimuleze vaccinarea pentru a încetini răspândirea variolei maimuţei, o maladie care a infectat deja peste 5.800 de americani.

California şi Illinois au anunţat luni că au decretat stare de urgenţă din cauza variolei maimuţei, după ce şi statul New York a adoptat aceeaşi măsură săptămâna trecută.

Robert Fenton, administrator regional în cadrul FEMA, va fi coordonatorul diviziei de la Casa Albă de combatere a variolei maimuţei, în timp ce Demetre Daskalakis, directorul departamentului de prevenţie anti-HIV din cadrul CDC, va fi coordonator-adjunct.

Cei doi vor coordona reacţia administraţiei Biden în faţa acestei boli, “inclusiv creşterea echitabilă a disponibilităţii testelor, a vaccinării şi a tratamentelor”, a precizat biroul de presă de la Casa Albă. Administraţia americană estimează că va avea nevoie de aproximativ 7 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva focarelor epidemiologice, potrivit cotidianului The Washington Post.

Spre deosebire de perioada în care a apărut COVID-19, în prezent există deja vaccinuri şi tratamente împotriva variolei maimuţei, o boală ce a fost documentată pentru prima dată în Africa în anii 1970. Totuşi, companiile farmaceutice trebuie să îşi crească producţia pentru a face faţă unei cereri în creştere.

Primul caz de variola maimuţei din Statele Unite a fost confirmat în Massachusetts în luna mai, urmat de un alt caz în California, depistat după cinci zile.

Citește și : Partidul lui Imran Khan este acuzat în Pakistan de finanţare ilegală din străinătate

 

Variola maimuţei, care se răspândeşte prin contact fizic apropiat, provoacă simptome asemănătoare celor gripale şi leziuni cutanate pline de puroi, deşi această boală este rareori mortală. Ea se răspândeşte însă mult mai greu decât noul coronavirus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat variola maimuţei drept o urgenţă sanitară globală în data de 23 iulie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Interpol Moldova va avea în frunte un șef interimar

Interpol Moldova va avea în frunte un șef interimar În fruntea Biroului Interpol Moldova urmează să fie numit un șef interimar după ce Viorel Țentiu,...

Sute de pachete cu țigări au fost camuflate în trenul Chișinău-București

Sute de pachete cu țigări au fost camuflate în trenul Chișinău-București Polițiștii de frontieră și vameșii au depistat 420 pachete de țigări în trenul Chișinău-București....

Importurile de cereale vor fi licențiate până la sfârșitul acestui an

Importurile de cereale vor fi licențiate până la sfârșitul acestui an Autoritățile urmează să introducă un mecanism de licențiere a importului de cereale, care va...

Circulație dată peste cap. Mai multe troleibuze staționează

Circulație dată peste cap. Mai multe troleibuze staționează O pană de curent pe bulevardul Renașterii Naționale și bulevardul Grigore Vieru a dat peste cap circulația...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.