X

Biden afirmă că discuțiile privind plafonul de îndatorare al SUA avansează

Președintele Joe Biden a declarat sâmbătă că discuțiile cu Congresul privind creșterea limitei de îndatorare a guvernului american avansează și că în următoarele două zile se vor cunoaște mai multe despre progresul acestora, potrivit Reuters, informează mediafax.

„Cred că avansează, e greu de spus. Nu am ajuns încă la punctul critic”, a declarat Biden reporterilor la Baza comună Andrews.

Citește și : SUA aprobă vânzarea Germaniei a 60 de elicoptere de tip CH-47F Chinook

„Vom ști mai multe în următoarele două zile”, a spus el.

Biden este așteptat să se întâlnească cu președintele republican al Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, și cu alți lideri din Congres la începutul săptămânii viitoare pentru a relua negocierile.

Liderii au anulat o întâlnire planificată vineri pentru a permite personalului să continue discuțiile.

Adjuncții lui Biden și McCarthy au început să discute despre modalități de limitare a cheltuielilor federale, în timp ce discuțiile privind ridicarea plafonului datoriei publice de 31.400 de miliarde de dolari pentru a evita o incapacitate de plată catastrofală avansează, a relatat Reuters.

Departamentul Trezoreriei spune că ar putea rămâne fără bani până la 1 iunie dacă legislatorii nu ridică plafonul datoriei naționale.

Citește și : Un judecător federal a invalidat o lege care interzice vânzarea pistoalelor către minorii americani

Tags: congresJoe BidenKevin McCarthy
Categorii: Știrile zilei