X

Biden anunță că va furniza asistenţă federală statului Florida şi se va deplasa în zonele calamitate

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a anunţat, joi, că va furniza asistenţă federală statului Florida, în contextul distrugerilor cauzate de Uraganul Ian, şi intenţionează să viziteze zonele calamitate , informează mediafax.

“Continuăm să luăm măsuri rapide pentru ajutarea familiilor din Florida. În cursul nopţii, am emis o declaraţie privind dezastru major, astfel încât să accelerăm asistenţa federală pentru a suplimenta eforturile de reconstrucţie”, a declarat Joseph Biden, într-un mesaj prin Twitter.

Citește și : Turcia îşi consolidează prezenţa militară în Ciprul de Nord

Uraganul Ian “ar putea fi cel mai mare din istoria statului Florida”, a afirmat Biden, precizând, potrivit site-ului Axios.com, că va vizita acest stat “când condiţiile vor permite acest lucru”.

De asemenea, preşedintele SUA a anunţat că intenţionează să se deplaseze şi în Puerto Rico, teritoriu afectat de Uraganul Fiona. “Locuitorilor din Puerto Rico le spun că nu i-am părăsit. Menţin angajamentele faţă de dumneavoastră şi faţă de reconstrucţie”, a subliniat Biden.

Citește și : Marii aliați ai Rusiei încep să se îndoiască de Putin: escaladarea războiului și anexarea teritoriilor pun Kremlinul în dificultate

 

Tags: FionafloridaIanJoseph BidenPuerto RicoreconstructieSUA
Categorii: Știrile zilei