X

Biden anunţă pentru miercuri un summit virtual dedicat COVID-19 în marja sesiunii AG ONU

Preşedintele american Joe Biden va organiza miercuri un summit virtual dedicat pandemiei de COVID-19 în marja sesiunii Adunării Generale a ONU, conform unui anunţ făcut vineri de Casa Albă, informează AFP şi Reuters, potrivit agerpres

“Scopul acestei întâlniri este de a extinde şi a întări eforturile noastre comune”, precum şi de a “ne alinia la o viziune comună pentru a învinge COVID-19”, a precizat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Citește și : Narendra Modi împlineşte 71 de ani, iar autorităţile vor să vaccineze zeci de milioane de indieni de ziua lui

Reuniunea virtuală se “va baza pe reuniunile anterioare ale liderilor şi miniştrilor din întreaga lume” la nivel G7 sau G20.

Summitul va avea loc la o zi după intervenţia preşedintelui Biden în cadrul sesiunii Adunării Generale a ONU de la New York.

Joe Biden a prezentat Statele Unite ca lider mondial în lupta pentru vaccinare, deşi această afirmaţie este privită cu scepticism de unele ONG-uri din domeniul sănătăţii.

SUA sunt cel mai mare donator de vaccinuri, o iniţiativă pe care preşedintele Biden o compară cu intrarea armatei americane în cel de-al doilea război mondial.

Citește și : Italienii sunt de acord cu certificatul sanitar obligatoriu

Casa Albă a declarat că se aşteaptă ca participanţii să reconsidere o creştere a ambiţiilor lor privind vaccinarea, disponibilitatea testelor şi a medicamentelor, dezvoltarea unui “mecanism de finanţare durabilă pentru securitatea sănătăţii şi a unui leadership global privind ameninţările emergente”, precum şi stabilirea unor obiective comune.

Lista invitaţilor la acest summit nu a fost comunicată de Casa Albă, care a precizat că va furniza mai multe informaţii despre acest eveniment “în următoarele zile”.

Tags: covid-19Jen PsakiJoe BidenONU
Categorii: Știrile zilei