X

Biden cere interzicerea puştii de asalt semiautomate de tip AR-15, folosită în tentativa de asasinare a lui Trump

Biden cere interzicerea puştii de asalt semiautomate de tip AR-15, folosită în tentativa de asasinare a lui Trump

Preşedintele american Joe Biden cere interzicerea tipului de puşcă semiautomată folosit în tentativa de asasinare, sâmbătă, a lui Donald Trump, relatează AFP.

”Ajutaţi-mă să golesc străzile Americii de aceste arme de război. Un AR-15 a fost folosit în tirurile împotriva lui Donald Trump. A venit vremea să le suprimăm”, a cerut democratul de la un miting de campanie la Las Vegas, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Tânărul care a încercat să-l asasineze pe fostul preşedinte a folosit o puşcă de asalt semiautomată de tip AR-15.

Această armă se află în centrul unei dezbateri pe tema purtării armelor de foc în America şi a fost folosită în numeroase atacuri armate în masă în ţară.

Joe Biden s-a declarat ”uşurat” de faptul că rivalul său republican – rănit la ureche – este bine după tirurile care au avut loc la unul dintre mitingurile acestuia în Pennsylvania.

El a denunţat însă bilanţul mandatului fostului preşedinte, un ”iad pentru afroamericani”, trecând din nou la atac, după ce l-a oprit timp de câteva zile.

El a criticat menţionarea ”meseriilor negrilor” de către Donald Trump în dezbaterea lor de la sfârşitul lui iunie, în care preşedintele a avut o prestaţie catastrofală, întâmpinând adesea dificultăţi în a se exprima clar.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

”Eu ştiu de este o meserie de negru, este cea a vicepreşedintelui Statelor Unite”, i-a replicat atunci Biden, referindu-se la vicepreşedinta Kamala Harris – prima femeie de culoare care deţine acest post.

După această dezbatere dezastruoasă, îndemnuri ale democraţi la retragerea preşedintelui din cursa la fotoliul de la Casa Albă s-au multiplicat.

Tentativa de asasinare a lui Donald Trump i-a oferit un uşor respiro, de care echipa sa a încercat să profite.

Democraţii încearcă acum să acceleze numirea lui Joe Biden – de preferinţă înaintea Convenţiei Democrate din august -, în pofida unor îndemnuri la amânarea acesteia, din cauza unor tensiuni persistente în tabăra democrată.

”Este datoria noastră ca echipă de campanie să facem totul ca preşedintele Biden să fie pe buletinele de vot”, a declarat într-o conferinţă de presă, la Milwaukee, un cadru al echipei democrate, Quentin Fulks.

Tags: BidenDonald Trump
Externe