X

Biden cere Iranului să pună capăt violenţei împotriva propriilor cetăţeni

Protestele violente continuă în Iran pe fondul nerespectării drepturilor cetăţenilor şi femeilor, iar preşedintele Joe Biden a cerut Iranului să pună capăt violenţei împotriva propriilor cetăţeni, informează mediafax.

Preşedintele Joe Biden a cerut Iranului să pună capăt violenţei împotriva propriilor cetăţeni, ca răspuns la protestele spontane din toată ţara, produse pe fondul nemulţumirii generale legate de relele tratamente aplicate indivizilor arestaţi de poliţiştii departamentului moravuri.

Citește și : Centrala nucleară ucraineană din Zaporojie a început deja să funcţioneze în baza standardelor ruseşti (responsabil instalat de Moscova la Energodar)

„Suntem alături de cetăţenii şi femeile curajoase ale Iranului. Femeile sau bărbaţii ar trebui să aibă dreptul la libertatea de exprimare şi de întrunire. Femeile din întreaga lume sunt persecutate în diferite moduri. Dar ele ar trebui să poată purta în numele lui Dumnezeu ceea ce vor să poarte, nimeni nu ar trebui să le impună ce să poarte”, a declarat Biden.

Iranul a fost cuprins de proteste masive după ce, la începutul lunii septembrie, Mahsa Amini, o tânără în vârstă de 22 de ani a murit în custodia poliţiei după ce a fost arestată pentru că ar fi încălcat codurile vestimentare islamice stricte ale ţării.

Protestele recente sunt cele mai violente de la înfiinţarea republicii islamice în 1979 şi pun la încercare un sistem de valori rigid inadaptat timpurilor actuale.

Citește și : O centrală electrică din oraşul rus Belgorod a luat foc după un atac ucrainean

Tags: Joe BidenMahsa Aminiproteste
Categorii: Sinteze