X

Biden consideră drept ‘penibilă’ debandada din rândul republicanilor din Congres – VIDEO

Joe Biden a apreciat miercuri drept “penibilă” dificultatea aleşilor republicani de a se pune de acord pentru alegerea preşedintelui Camerei Reprezentanţilor a SUA, unde dispun, totuşi, de majoritate, notează AFP, potrivit agerpres.

“Cred că este puţin penibil că durează atât de mult şi, de asemenea, felul în care se comportă unii cu alţii”, a spus el înainte de a pleca spre statul Kentucky, când debandada continua în Congres.

“Restul lumii” observă ce se întâmplă în Congres şi nu oferă o “imagine bună” despre ţară, a mai declarat preşedintele american presei, exprimându-şi speranţa că republicanii “îşi vor veni în fire”.

Citeşte şi: 8 persoane, printre care 5 copii, găsite împușcate mortal într-o casă din SUA – Black News

Miercuri, Camera şi-a suspendat şedinţa pentru câteva ore, după a şasea rundă de vot eşuată de marţi pentru a-l alege preşedinte pe Kevin McCarthy. Alesul republican se confruntă cu opoziţia unui grup de trumpişti.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a ţinut să tempereze orice îngrijorare cu privire la capacitatea democraţiei americane de a funcţiona.

“Nu am spus niciodată că democraţia este fără dezordine şi fără probleme în modul în care funcţionează”, a declarat el, referindu-se la marele mesaj de promovare a democraţiei pe care diplomaţia americană caută să-l facă auzit în întreaga lume.

“Dacă sunt respectate procedurile, dacă sunt respectate instituţiile, până la urmă există un rezultat asupra căruia toată lumea se poate înţelege”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Citeşte şi: Datele publicate de China nu reflectă stadiul epidemiei Covid-19(OMS) – Black News

Ned Price a încheiat, totuşi, pe un ton ironic, comentând bătălia în curs pentru alegerea unui preşedinte al Camerei Reprezentanţilor: “În sine, este un exemplu de funcţionare democratică, chiar dacă această funcţionare durează puţin mai mult decât a fost cazul în ultima sută de ani”.

Ultima dată când Camera nu a reuşit să aleagă un preşedinte din primul tur de scrutin a fost în 1923. 

Tags: Camera ReprezentantilorcongresJoe BidenKentuckyKevin McCarthyNed PricerepublicaniSUA
Categorii: Știrile zilei