Biden critică planul economic al lui Truss, spune că nu este îngrijorat de forța dolarului

Publicat:

Președintele american Joe Biden a criticat sâmbătă planul economic inițial al premierului britanic Liz Truss, pe care l-a calificat drept o greșeală, și a declarat că nu este îngrijorat de puterea dolarului american în creștere, scrie Reuters, informează mediafax.

Truss la demis vineri pe ministrul de finanțe Kwasi Kwarteng și a renunțat la unele părți ale pachetului lor economic, după ce acesta a provocat turbulențe pe piața financiară, inclusiv o scădere abruptă a valorii lirei sterline.


Citește și : Franţa va forma ‘până la 2.000 de militari ucraineni’ pe teritoriul său

Biden, un democrat, critică frecvent politicile economice conservatoare, asociate în Statele Unite cu fostul președinte Ronald Reagan și cu republicanii.

Totuși, Casa Albă a refuzat anterior să comenteze planul Truss, care prevedea inițial eliminarea cotei maxime de impozitare a veniturilor de 45% din Marea Britanie.

“Nu am fost singurul care a crezut că a fost o greșeală”, a declarat Biden reporterilor.

Noul ministru de finanțe al Marii Britanii, Jeremy Hunt, a declarat sâmbătă că unele taxe vor crește și că sunt necesare decizii dure în materie de cheltuieli, afirmând că Truss a făcut greșeli în timp ce se luptă pentru a-și păstra poziția, la puțin peste o lună de mandat.

Dolarul a crescut vertiginos față de alte monede. “Nu sunt îngrijorat de puterea dolarului. Sunt îngrijorat de restul lumii”, a declarat Biden.

Președintele a spus că economia americană este robustă.

“Economia noastră este puternică – partea internă a acesteia. Inflația este la nivel mondial. Peste tot în lume este mai rău decât în Statele Unite”, a spus el. “Așa că problema este lipsa creșterii economice și a unei politici sănătoase în alte țări, nu la noi”.

Citește și : Banca Mondială spune că în Ucraina sărăcia a crescut de zece ori din cauza războiului

Un raport al Departamentului Muncii a arătat joi că prețurile de consum din SUA au crescut peste estimări în septembrie, în condițiile în care chiriile și costul alimentelor au crescut.

Președintele a făcut comentariile la finalul unui turneu de mai multe zile în vestul țării care s-a încheiat în Oregon, unde a încercat să dea un impuls politic democratei Tina Kotek, care candidează pentru funcția de guvernator.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.