X

Biden denunță agresiunea ‘josnică’ asupra soţului liderei democraţilor din Congres Nancy Pelosi

Preşedintele american Joe Biden a denunţat vineri agresiunea “josnică” asupra soţului liderei democraţilor din Congres Nancy Pelosi, atacat în cursul nopţii la domiciliul său, relatează AFP, potrivit agerpres.  

În noaptea de joi spre vineri, Paul Pelosi a fost atacat la domiciliul său de un bărbat cu un ciocan, care de fapt o căuta pe Nancy Pelosi.

Citește și : Regele Charles al III-lea a preluat funcţia de lider ceremonial al Royal Marines

“Nu există loc” pentru violenţă politică în America, a insistat preşedintele democrat în cursul unei vizite de campanie în Philadelphia. “Destul, este destul”, a insistat Biden.

Joe Biden a subliniat că atacatorul a strigat “unde este Nancy?”, asemenea unor protestatari care au intrat în Capitoliu pe 6 ianuarie 2021, potrivit mass-media.

Nancy Pelosi, în vârsta de 82 de ani, se afla la Washington în momentul atacului, care a fost condamnat ferm de întreaga clasă politică americană.

Paul Pelosi, de asemenea octogenar, “a suferit cu succes o intervenţie chirurgicală pentru fractură de craniu şi răni grave la braţul drept şi la mâini” şi ar urma “să se recupereze complet”, a indicat purtătorul de cuvânt al preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Drew Hammill.

Citește și :  ONU critică înăsprirea planificată a legislaţiei ruse care discriminează persoanele LGBT

 

Motivele suspectului, care a fost reţinut, fac obiectul unei investigaţii la care participă poliţia federală – FBI – şi poliţia Capitoliului, responsabilă cu protejarea membrilor Congresului.

Tags: Joe BidenNancy PelosiPhiladelphiawashington
Categorii: Știrile zilei