X

Biden deplânge una dintre cele mai grave ‘serii de tornade’ din istoria SUA: ‘Este o tragedie!’

Preşedintele american Joe Biden a deplâns sâmbătă “una dintre cele mai grave serii de tornade” din istoria Statelor Unite, după ravagiile constatate în cinci state din ţară, notează AFP, potrivit agerpres

“Este o tragedie”, a declarat el, “şi încă nu ştim câte vieţi au fost pierdute, nici amploarea totală a pagubelor”, în timp ce au fost înregistrate cel puţin 78 de decese, dintre care mai mult de 70 numai în statul Kentucky.

Citește și : Singapore a confirmat primul caz de transmitere locală a variantei Omicron

Agenţiile federale de răspuns la dezastre au început deja să se desfăşoare în zonele afectate, a spus Joe Biden care a promis că “statul federal va face tot ce poate pentru a ajuta”.

Declararea stării de urgenţă a fost anunţată în Kentucky, a mai spus liderul administraţiei de la Washington, iar altele ar putea urma dacă guvernatorii statelor afectate de dezastru solicită acest lucru.

Joe Biden a spus că intenţionează să meargă la faţa locului în Kentucky, dar a subliniat că nu vrea “să obstrucţioneze” operaţiunile de salvare.

Citește și : Diplomatul american Karen Donfried va vizita săptămâna viitoare Ucraina şi Rusia

Preşedintele american a mai subliniat că fenomenele meteorologice sunt “mai intense” odată cu încălzirea globală, fără însă a stabili o legătură de cauzalitate directă între schimbările climatice şi dezastrul care a îndoliat ţara vineri seară.

Tags: Joe BidenKentuckytornadewashington
Categorii: Știrile zilei