Biden domină Partidul Democrat. Nominalizarea la prezidențiale, fără adversari serioși – Reuters

Publicat:

Biden domină Partidul Democrat. Nominalizarea la prezidențiale, fără adversari serioși – Reuters

Președintele american Joe Biden, aflat la conducerea din începutul anului 2021, întâmpină o opoziție redusă în încercarea de a obține nominalizarea Partidului Democrat pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Avându-l pe fostul președinte Donald Trump drept favorit în cursa pentru nominalizarea Partidului Republican, poziția solidă a lui Biden în primarele democrate prefigurează o repetare probabilă a bătăliei prezidențiale din 2020, cu o posibilă revanșă strânsă, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Austria vrea să renunţe la gazele din Rusia

Iată candidații care concurează pentru nominalizarea Partidului Democrat:

Joe Biden

Biden, în vârstă de 81 de ani, deja cel mai în vârstă președinte al SUA, va trebui să convingă votanții că are energia necesară pentru încă patru ani în funcție, în contextul unor ratinguri de aprobare scăzute și a unui raport al consilierului special sugerând că a avut pierderi de memorie. Biden a respins raportul, iar aliații săi spun că el consideră că este singurul candidat democrat care îl poate învinge pe Trump și care poate proteja democrația. Cel mai recent sondaj Reuters/Ipsos îl plasează pe Biden la 34%, în timp ce Trump obține 37% – aproape de marja de eroare de 2,9 puncte procentuale.

În momentul anunțării candidaturii sale, Biden a declarat că trebuie să apere libertățile americane și a făcut referire la atacul mortal din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA de către susținătorii lui Trump. Vicepreședintele Kamala Harris este din nou candidatul său la vicepreședinție.

Economia va juca, de asemenea, un rol în campania sa de realegere. Deși SUA a evitat o recesiune anticipată și crește mai rapid decât se așteptau economiștii, inflația a atins cele mai mari niveluri din ultimii 40 de ani în 2022, iar costul bunurilor de bază apasă pe votanți. Biden a promovat ample pachete de stimul economic și cheltuieli de infrastructură pentru a stimula producția industrială americană, dar a primit puține recunoașteri din partea votanților pentru ultimul aspect.

Biden a condus răspunsul guvernelor occidentale la invazia Rusiei în Ucraina, convingând aliații să sancționeze Rusia și să susțină Kievul, și a fost susținător al Israelului în conflictul său cu militanții Hamas din Gaza, promovând în același timp mai mult ajutor umanitar. Cu toate acestea, a fost criticat aspru de unii din propriul său partid pentru că nu susține încetarea focului în teritoriul palestinian, unde oficialii din Gaza spun că au fost ucise peste 28.400 de persoane, mii de clădiri au fost deteriorate sau distruse, iar locuitorii au alimente, apă și provizii medicale insuficiente.

Politica lui Biden privind imigrația a fost, de asemenea, criticată de republicani și democrați, deoarece traversările migranților la frontiera SUA-Mexic au atins niveluri record în timpul administrației sale.

În competițiile de nominalizare prezidențială ale Partidului Democrat, Biden a câștigat cu ușurință în New Hampshire, Carolina de Sud și Nevada.

Dean Phillips

Dean Phillips, un congresman puțin cunoscut din Minnesota, a anunțat în octombrie că va lansa o provocare dificilă împotriva lui Biden, deoarece nu crede că președintele poate câștiga un al doilea mandat.

Citește și: Igor Grosu: „nu vad o necesitate ca noi să apelăm la gazul rusesc”

Omul de afaceri în vârstă de 55 de ani, milionar și cofondator al unei companii de gelato, a anunțat candidatura într-un videoclip de un minut postat online, spunând: “Avem câteva provocări… Vom repara această economie și vom repara America.”

Phillips nu a reușit să obțină niciun delegat în Carolina de Sud și a ocupat locul doi în New Hampshire. Nu a apărut pe buletinul de vot din Nevada.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.